March 11, 2014 admin 1Comment

De-a lungul vietii tot timpul ne lovim de raspunsuri de genul: „asa se face” . Generatile vechi intodeauna cand nu stiu raspunsul logic pentru o intrebare va vor raspunde ca asa trebuie, asa se face.

O sa va povestesc diverse intamplari din viata mea, momente petrecute si intrebari blocate cu vesnicul raspuns.

De multe ori in copilarie nu intelegeam de ce trebuie sa ma trezesc dis de dimineata, duminca ca sa merg cu bunica la biserica, si chiar daca mergeam nu intelegeam de ce trebuie sa ma imbrac „frumos”ca sa mergem la biserica, ce D-zeu se uita la noi ca la o parada de moda? De parca D-zeu duminica in ziua noastra si probabil si a lui libera sta acolo sus in cer si se uita …ihmmm tie o sa-ti ideplinesc doar 3 dorinte, caci nu ai pantalonii calcati. Imi imaginez acum ca Sta acolo si se uita la noi ca atunci cand ne uitam noi la televizor si comentam despre tinuta prezentatorilor. Sunt curioasa oare , de ce popa se imbraca de cele mai multe ori in negru? Oare se camufleaza ca sa nu-i dea si lui D-zeu note pentru tinuta? Nu stiu, intreb si eu.

Depasind momentul si trecand putin peste faptul ca nu sunt tocmai o credincioasa, asa cum probabil v-ati dat seama ma gandesc oare cate persoane dintre cele care merg la biserica, asculta slujba…de multe ori nici nu intelegi ce rosteste preotul printre dinti si parca grabit sa sara peste multele cuvinte.

O alta mare intrebare este de ce nu ai voie sa stai in biserica picior peste picior. Sa va povestesc..merg la o prietena buna, la nunta…dichisita imbracata ca toata lumea cu o rochita frumoasa, mai scurta cum imi statea si mie bine pe vremea aceea. Biserica una putin updata la zilele noastre avea bancute pe care te puteai aseza.Ma asez si acum pun si eu ca o domnisoara piciorul unul peste altul ca sa nu se vada, de…stiti voi, lenjeria intima, iar preotul imi face semn sa nu mai stau asa…de ce ? Pentru ca „asa se face” trebuie sa faci asa ca altfel D-zeu o sa se supere pe tine ca nu a reusit sa-ti vada popa desuurile ? Of si cate mi-ar placea sa va mai povestec din sectiunea „asa se face” .

Mergem la biserica sa luam lumina ca sa avem lumina tot anul . Pai de asta nu se ocupa Enel-ul…sau ma rog compania cu energia electrica? Cred ca poti sa iei lumina de Paste si cu o lumanare din-aia groasa de botez ca daca vine frigul putin, tot ramai fara lumina iarna. Sa fie oare pentru ca nu am luat  indeajunsa lumina in seara de inviere?

Va provoc sa-mi spuneti parerea voastra? Gandesc eu prea mult sau oare ne aliniem la niste reguli stupide pe care le transmitem probabil involuntar si noi generatilor urmatoare?

One thought on “Asa se face…asa trebuie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *