March 11, 2014 admin 0Comment

Zilele trecute ma uitam pe net si din dorinta de a ma inscrie pe un site, am ajuns la o intrebarea extrem de grea 2+1 =? sau 8:2+3= (ce-i drept mai rar  formula asta pentru ca trebuie totusi sa nu se piarda potentiali  clienti/vizitatori )

Ma intreb oare de ce este favorizata matematica pana si in online. Recunosc sunt o persoana a cifrelor, cu regret o spun ca uneori intampin probleme cand vine vorba de cati ii sunt sau cand trebuie sa folosesc forma corecta a unui verb la timpul x intr-o propozitie /fraza subiectiva directa cu un complement indirect …sau oricum ceva de genul (sper ca nu am scris o prrostie). Totusi ma intreb daca in formularele de inscriere , antispam s-ar scrie o intrebare de gramatica oare cu cat ar scadea rata de finalizare a inscrierii?

De exemplu:

Ea si mama sau dus la piata sau Ea si mama s-au dus la piata ?

Sa facut ora 5 sau S-a facut ora cinci ?

(asta ca sa mergem pe variante simple ca si in formula 2+1  )

Probabil ca o sa considerati ca scriu aiurea si ca nu exista oameni care sa aiba o astfel de problema  insa, am observat ca pana si in e-mail-uri venite de la persoane importante regasesti astfel de greseli. Eu personal fac parte dintre aceia care se amuza cand citesc diverse erori de tastare (comuicat –comunicat sau articol –aricol…etc), insa cand regasesc erori de scriere …lucrurile stau altfel

Oare in loc sa se predea in gimnaziu matrice(sper ca mai sunt in programa ), sau in liceu integrale sau derivate pe care nu le foloseste nimeni (sincer poate daca esti programator le folosesti si nici atunci) nu ar trebui folosite acele ore pentru o aprofundare a gramaticii limbi romane ? (si aici vorbim doar de scriere, nu de analiza pe texte interminabile cu circumstantiale , subiective sau alte asemenea?

Voi  la ce ati renunta in favoarea unor ore suplimentare de gramatica?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *