June 27, 2014 iraducu 1Comment

De curand am descoperit o sana, e bunicica la gust si ambalajul recunosc este atragator. In timp ce o savuram, incep sa citesc pe ea. Sa vad practic, dincolo de imaginea creata de producator ca sa ma influenteze (la nivel inconstient chiar), sa o cumpar.

Ma uit sus scrie Ecoferm cu o frunzulita verde langa (gandesc in sinea mea, ferma e eco), ma uit de jur imprejur  (pe sticla), nimic deosebit, nici o alta mentiune care sa-mi spuna ca e eco sau ce e eco. Pai e eco sau nu?….ihmmm…

Initial credeam ca e o ferma romaneasca, poate un tanar producator care vine cu un produs nou (cel putin pentru mine nou) in piata. Ma uit la producator (cu gandul ca o sa gasesc adresa acestuia de la Coclatele de sus sau eu mai stiu de unde) surpriza insa, Mandruta cea eco si cu vacuta cea dragalasa este de fapt un brand al lui Cris Tim.

Caut pe net, asa ca sa nu scriu aici o prostie si nici pe site nu gasesc nicio certificare sau mentiune vis-a-vis de Eco. Concluzia … o frunza verde si ceva care incepe cu eco, ne convinge inconstient ca mancam ceva mai sanatos.

sana ecoferm, mandruta, cris tim
Sana Ecoferm Mandruta

 

Oare pe sticla de lapte de la mamaia din piata,  pe care  o vinde cu chiu cu vai si cu 5-6 lei…2 litri (sincer nu mai stiu cat costa …imi asum raspunderea pentru ce urmeaza sa mi se intample), daca ar lipi o frunza si ar scrie Eco cu un marker, am cumpara-o cu aceasi impacare sufleteasca ?

Dincolo de marketing … e un adevar crud, hai sa-l descoperim impreuna!

Recomandarea mea de astazi este sa ne uitam dincolo de imagine, sa cumparam ce stim sau banuim ca este mai bun, insa nu inainte de a intoarce un produs pe toate partile si a ne pune intrebari de bun simt. Cum ar fi : chiar e eco?

Tu ce parere ai? Poate ne lumineaza si un pr al companiei? Astept si alte exemple similare de la voi, ca sa le putem pune in discutie.

 

One thought on “Ecoferm- care nu este eco?

  1. Laptele eco si garantat bine sigilat il poti lua de la automatele de la metrou. Mie nu -mi prea place si nici nu am incredere in babutele din piata. Ouale le cumpar sau primesc de la cineva de la piata. Ambalajul ne pacaleste … si daca maine as gasi lapte si iaurt ambalat in sticle/ borcan ca cele dinainte de 1989… le-as cumpara. Daca as citi toate etichetele + calcul preturi + cautat ceea ce caut de fapt cand merg la cumparaturi in supermarket…s-ar duce naibii weekendul meu.
    N-am sfaturi …sincer consider ca ar trbui verificati si sanctionati toti cei ce abuzeaza de cuvantul ECo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *