October 27, 2014 iraducu 0Comment

Ma uit pe geam si ninge. Asa cum deja stiti. Caci toata lumea a tinut sa anunte asta pe facebook cu poze care mai de care mai interesante sau simple. Cu fulgi imortalizati de o camera foto. Dar farmecul nu este asta, farmecul zapezii este atunci cand privesti pe geam si fulgii parca se joaca unul cu cealalt, parca se intrec in rostogoliri prin aer si se falesc prin dimensiunea si stralucirea lor. O lumina galbuie de la un bec stradal pare sa fie un reflector, pentru o piesa de teatru si totul devine magic.

Vad culmile unor munti mari plini de zapada, zapada numai buna de ski. Vad brazi imbracati in alb, parca-s mirese ce merg spre a-si sarbatori nunta cu iarna.

O vanzoleala si un vuiet pe partiile de ski din Austria. Acolo unde zapada ramane, nu se topeste in doar cateva ore. Acolo unde zapada ramane alba, nu se transforma imediat intr-un amestec gri si apos. Acolo unde iarna chiar este iarna. E doar o imagine in mintea mea. Dar chiar si asa imi incep drumul spre imaginea din visul meu. Caut bilete de avion mai ieftine pe sfantul net caci multumesc lui D-zeu aici nu-i coada ca la sf Dumitru (Bucurestenii stiu despre ce vorbesc :)). Imi iau biletele de avion spre Austria si imi fac bagajul, dar e visul meu deci n-am nevoie de bagaje. Ma imbrac si plec. Las totul in urma fara nicio grija. Las mancarea, curatenia, copilul, grijile si plec …. Biletele de avion sunt rezervate. le-am gasit la Aerotravel si plec spre adevarata zapada. Merg la aeroport, ma urc in avion si plecam imediat.

Vad nori, orase privelisti minunate..vad si un soare zgribulit ce parca nu prea are chef sa mai incalzeasca.

aerotravel

Ajung la destinatie … sunt chiar pe partie deja. Imi pun schiurile si incep sa schiez. Ma opresc si imi dau seama ca eu nu stiu sa schiez. Asa ca ma uit de jur imprejur si vad brazi imbracati in alb , parca-s mirese ce merg spre a-si sarbatori nunta cu iarna. Vad zapada numai buna de ski,vad culmile unor munti plini de zapada.

O lumina galbuie apare si nu stiu ce e… e ca un reflector pentru o piesa de teatru si eu privesc prin geam si vad fulgii albi de zapada ce se falesc prin dimensiunea si stralucirea lor.

O calatorie minunata!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *