November 6, 2014 admin 0Comment

Recunosc instinctul meu matern ma face sa vad lucruri pe care pana acum nu le vedeam si sa inteleg de ce, cand ma imbratisa mama uitam de tot si de toate. In bratele ei era un fel de mic rai unde totul era frumos, unde era liniste si iubire.

Traim in era tehnologiei si parca orice se poate inlocui cu o mica masinarie, cu cateva butoane. Ne bucuram de bunuri mai mult decat ar trebui. Le cumparam copiilor nostri inca de cand vin pe lume, cele mai frumoase haine, cel mai special patut, pliant sau nu, cele mai deosebite accesorii, cea mai colorata lingurita, cele mai dotate carucioare, cel mai sigur scaun de masa, de la Chicco sau de la alte firme renumite.

 

best kids

scaun de masa chicco
linguriteUitam insa, ca cel mai important pentru ei este sa fim langa ei, sa-i imbratisam si sa-i protejam. Un copil de nici un an nu o sa stie ca patutul lui este, sau nu unul de firma. El o sa inteleaga vocea calma si calda a parintiilor lui, o sa se linisteasca doar privindu-i si o sa zambeasca in semn de multumesc. Restul sunt doar impresii gresite in mintea unor parinti din era consumului. Ne laudam cu noua jucarie scumpa cumparata pentru copil, cu minunatul tort pe care i l-am cumparat la o luna si cu noul costumas cu papion pe care l-a purtat la botez. Hai sa ne laudam cu zambetul lui atunci cand il imbratisam, caci pentru el este indeajuns, pentru noi de ce nu e?

Asa ca inainte sa facem achizitiile necesare pentru venirea lui pe lume (caci nu zic nici sa renuntam la tot, sunt necesare multe- patut, carucior, hainute, masute de infasat etc), sa ne gandim ce este sanatos pentru el, ce este sigur si cel mult colorat si sa nu uitam ca lui ii trebuie o imbratisare.

Ne hranim propiul ego in fata cunoscutilor cu lucruri, cand totul ar trebui sa se rezume la imbratisarea ta. Vedeti aici un filmulet emotionant ce poate va va ajuta sa priviti altfel lucrurile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *