November 26, 2014 admin 0Comment

Era o zi de vara calduroasa, iar eu eram cu bunica la camp. Nu va imaginati ca ma punea prea mult la treaba, eu mai mult eram copil de mingi , eu aduceam apa, mergeam acasa sa mai aduc diverse, dar nimic extrem de obositor. Imi amintesc si acum, cum undeva dupa ora pranzului m-a trimis sa aduc apa. Am venit eu, intr-un suflet cu sticla de apa si cand i-am dat-o bunicii, ea m-a intrebat:

– Cat o fi ceasul?

eu..n-aveam ceas si nici telefon, asa ca i-am raspuns (putin suparata ca trebuia sa merg din nou pana acasa)

– Nu m-am uitat, dar..merg din nou acasa si ma uit.

iar ea zambind mi-a spus

– Nu te mai duce!

si-a luat un bat din pamantul ce tocmai il sapase, a desenat un cerc in tarana si apoi a pus batul in mijloc… si-a zis:

– Uite, e cam 3 si jumatate.

iar eu eram asa uimita, ca parca nu-mi venea sa cred.. facuse o vraja sau cum? Eram si eu un biet copil uimit de cum aflau batranii nostri cat e ceasul.  :))

Acum ma aflu in fata unui magazin online, ce vinde ceasuri si-mi clatesc ochii privind modele care mai de care…ceasuri Calvin Kleinceasuri Swissceasuri Guess

ceas calvin klein, swiss ceas-guess-w0017l2-115214 ceas-swiss-military-by-chrono-sm34012-07-cronograf-175530

Si ma gandesc ca acum ne uitam atat de des la ceas incat suntem prizonieri ai timpului. Acum daca nu ai tot timpul un ceas in apropiere,( la mana, la pc, la telefon, la tableta, pe perete) te simti ca si cum ti-ar lipsi ceva. Ai impresia ca esti intr-o alta lume, te enervezi chiar, pentru ca nu poti urmari trecerea timpului.

Dar oare oamenii in trecut, bunicii mei de exemplu ..cum putea sa traiasca fara ceas… ma rog isi faceau unul asa cum va povesteam mai sus, dar pentru ei nu conta asa mult cum conteaza pentru noi. Pentru ei erau trei momente din zi care contau: dimineata ( cand se lumina de zi), pranzul (cand li se facea foame) si seara cand apunea soarele.

Oare noi am putea sa traim asa, sau am intra intr-un soi de panica daca am ramane undeva o zi intreaga fara ceas? 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *