November 26, 2014 admin 0Comment

Am invatat germana la scoala inca din clasa a 2-a si pana in a 12-a, in fiecare an am facut cel putin o ora. Imaginati-va cum ar trebui sa vorbesc eu germana…dar de unde …am ramas cu 10 cuvinte maxim in cap. Ich, danke schon, Mutter, gut, guten Tag, ich liebe dich, Hausaufgabe, ich bin..si cam atat. Daca stau bine sa ma gandesc, nici de cele scrise mai sus nu sunt foarte sigura si nu stiu cat de bine le-am scris:)).

Dintotdeauna mi-am imaginat doi amorezi germani (femeie si barbat bineinteles), cum stau ei romantic sub un copac in toiul noptii, privesc doar luna de pe cer..iar el pe tonul lui ( de neamt rastit) ii spune> ICH LIEBE DICH (te iubesc)! Pai cred ca daca as fi in locul ei m-as speria si as fugi cat m-ar tine picioarele.

Daca mi-as alege o destinatie pentru concediu stiu sigur ca nu as alege niciun oras din Germania. Parca imi e frica de limba lor greoaie si de accentul pe care il pun pe cuvinte. Pai daca mi-ar spune cineva Guten Tag! (Buna ziua!), as crede ca ma injura :)). Pe de alta parte au niste cladiri asa frumoase…

palatul regal

Ma gandeam sa imi aleg un city break,  dar decat sa ma duc la nemti, mai bine pot sa merg linistita intr-un city break in Barcelona… acolo altfel stau lucrurile. Limba e melodioasa, acolo chiar daca te injura cineva ai impresia ca ti-a spus ceva frumos asa ca zambesti instinctual si dai din cap in semn de multumire.

Am vazut ca sunt multe oferte de city break-uri in Praga, un oras pe care toata lumea il lauda. Dar limba lor parca e o amestecatura de germana cu bulgara bagate la blender, dar macar  este putin mai melodioasa.

city break Praga

Cu toate astea cred ca mi-ar placea sa stiu germana, insa cred ca inca n-am gasit motivatia necesara.

Si pentru amuzamentul tuturor va invit sa vedeti un filmulet aici si sa-mi spune-ti voi, daca nu am eu dreptate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *