December 4, 2014 admin 0Comment

Am ajuns sa traim intr-o lume in care ne aliniem si ne incadram intr-un tipar bine stabilit. De cine stabilit? Greu de spus. Stabilit de lipsa timpului si a resurselor, stabilit de marile magazine ce furnizeaza mobila de serie (uneori de unica folosinta cum ii spun eu), stabilit de tot ce ne inconjoara sau ..poate stabilit chiar de noi.

Imi amintesc cum in trecut (chiar daca eram in perioada comunista..si atunci alinierea era una obligatorie), chiar daca resursele nu erau foarte multe, fiecare casa avea sufletul ei, fie ca erau folosite cateva pernute cusute manual, mileuri sau cateva bibelouri..toate aceastea adunate creau identitatea fiecarei locuinte.

Acum lucrurile s-au schimbat, preferam totul in linii cat mai drepte, simetrice si chiar daca sunt frumoase le lipseste ceva, sunt reci si fara suflet si identitate. Gasim aceasi mobila de sufragerie in mii de case (caci a fost la oferta in k. magazin) sau bucatarii frumoase insa total nefunctionale (la oferta din D.) s.a.m.d.

De ce nu decoram totul in stilul nostru sau cu obiecte care ne plac noua, chiar daca fac, sau nu parte dn aceeasi epoca, chiar daca se potrivesc sau nu cromatic..totul trebuie facut astfel incat casa, locuinta noastra sa fie o haina calduroasa pe care o imbracam in fiecare seara, cand ajungem (asa cum spune si Smiley) Acasa!

Ratacind printre linkuri, am ajuns aici:

“….., timpul mai are încă răbdare – te poţi plimba printre rafturi privind şi alegându-ţi cadoul în voie. Felinarul care veghează în colţ te-ajută cu destulă lumină. La noi în prăvălie îşi aşteaptă muşterii ceasuri de perete prăfuite, rame de poză înflorate şi lămpi cu picior din lemn. Piese de mobila cu patină cheamă domni cu joben şi domniţe în rochii înflorate. În drumul tău spre ceaiul de amiază ia unele din ele cu tine. Între toţi cei la fel, tu ai să fii cel venit spre ţinere de minte.” retroboutique.ro

Si m-am plimbat printre rafturi, si m-a vegheat un felinar si mi-am ales cateva produse chiar daca a mea casa nu este una retro m-am indragostit de ceasurile vintage. Si cum aveam nevoie de mai multe vaze si decoratiuni am mai ratacit putin prin site. La final mi-am adaugat pe lista de dorinte aceasta comoda cu sertare minunata.

comoda cu sertare deosebita

Caci eu vreau sa am in casa mea bucati mici din personalitatea mea, iar daca ele nu se potrivesc (cum ar spune unii), inseamna ca nici personalitatea mea nu se potriveste cu cei care spun asta :)) ?

Voi ce parere aveti? Am sau nu dreptate?

Va astept comentarile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *