December 10, 2014 admin 0Comment

Cand mergem vara la o terasa (caci vara terasele sunt la mare cautare), si ne sorbim bautura rece suntem tentati sa spunem ca preturile sunt mari sau exagerate. Dar v-ati gandit vreodata care sunt costurile unui mic intreprinzator ca sa va poata oferi acea bautura rece? Sau care-i sunt pierderile daca i se strica lada frigorifica si o are plina cu inghetata?

Suntem tentati sa comparam costul de achizie al unei bauturi cu costul de vanzare si sa spunem ca respectivul are un adaos mult prea mare.

Personal ma gandeam la un moment dat sa incep un astfel de bussines si luand in calcul toate cele necesare (si aici ma refer la echipamentele mari , gen expresor de cafealazi frigorifice, frigidere cu vitrina ), am realizat ca totusi profitul nu este unul tocmai mare. Haideti sa va explic cum am facut.

espressor automat 2 grupuri-01

I-am contact pe cei de la maxigel.ro, pentru ca ei au o experiente de 20 de ani in domeniu si am zis sa incep sa lucrez cu profesionistii si unde mai pui ca au si stocuri (nu era nevoie sa astept luni de zile pentru import). Pe langa asta ei ofera si service post vanzare si daca se intampla ceva nepravazut stiam cu cine trebuie sa vorbesc, fara sa risc pierderi.

logo-maxigel

Mi-am facut impreuna cu ei un necesar, am ales din lista lor de produse (vezi toate produsele)  si am luat in calcul si bugetul meu. La final am fost foarte incantata de modul lor de lucru si de dotarile ce urma sa le am in terasa ce vroiam sa o deschid. Din pacate nu am gasit un spatiu asa cum imi doream si in bugetul gandit de mine initial.

Dar ca si concluzie vreau sa intelegeti ca pretul de vanzare minus pretul de achizitie nu reprezinta profitul, asa ca data viitoare cand credeti ca platiti prea mult pentru un suc in club sau la o terasa amintiti-va ca sunt necesare multe ca bautura voastra sa fie servita la masa rece.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *