January 22, 2015 admin 3Comment

Va spuneam in articolul Ajutor ne-au invadat jucariile ca in curand o sa avem nevoie de o casa mai mare. Asa ca azi, din lipsa de ocupatie m-am apucat sa caut apartamente mai mari. E drept, momentan este doar o dorinta, dar daca ne dorim cu adevarat ar trebui sa se implineasca.

Acum daca ar fi sa-mi iau din nou un apartament probabil ca as avea mult mai multe criterii pe care le-as lua in seama. Noi stam la parter (un parter superior), insa initial ma gandeam ca am putea sa ne luam si la demisol. Spre fericirea mea nu am ales acolo, iar cu timpul am realizat de ce nu era o idee buna.

Pe masura ce a trecut timpul am realizat care erau 5 dezavantaje daca ne luam apartament la demisol 

1.La demisol nu ai prea multa lumina, ceea ce atrage uneori dupa sine umezeala.

2.In cazul blocurilor in care stam, parcarea este facuta in jurul blocului si de fiecare data cand iti parchezi masina le luminezi casa vecinilor de la demisol.

3.De asemenea cand e o problema cu canalizarea, din pacate pentru ei, acolo refuleaza, sau mai bine spus se strang toate gunoaiele.

4. Ai partea de sus a peretilor afara, la nivelul trotuarului/parcarii iar oamenii cand dau zapada unde credeti ca o arunca? Ai ghicit! Pe portiunea peretelui tau care este afara

5.In general nu ai lift, ce-i drept nici nu-ti prea trebuie…doar atunci cand ai de carat ceva mai greu, sau atunci cand vrei sa iesi cu copilul mic afara si trebuie sa cari caruciorul pe scari.

Este adevarat ca sunt si cateva avantaje:

  • Vara e racoare nu ai nevoie de aer conditionat,
  • iarna este cald,
  • nu platesti liftul la intretinere
  • poti sa faci galagie ca nu deranjezi vecinul de sub tine
  • de cele mai multe ori apartamentele la demisol sau parter inferior sunt mai ieftine

Cat costa un apartament la demisol/parter inferior ?

Am verificat cateva oferte de la cativa dezoltatori imobiliari care au acest tip de apartamente si am sesizat ca sunt mai ieftine cu  2% fata de cele de la parter si cu 4-5% mai ieftine decat cele de la etajul unu. Adica daca un apartament la parter costa 50 000 euro, acelesi apartament la demisol costa 49 000 euro iar la etajul unu in jur de 51 000 euro.

Ce este un parter inferior?

Cautand preturile ca sa va explic care sunt diferentele de costuri  pentru paragraful anterior am remarcat ca majoritatea au in oferta parter inferior nu demisol. N-am gasit o explicatie clara pe google dar in opinia mea un parter inferior este un demisol care are totusi si ferestre afara- in partea de sus a camerelor in timp ce demisolul nu are deloc ferestre este complet ingropat.

Mai exact in poza de mai jos primul balcon care se vede este al unui apartament de la parter superior iar geamurile de sub sunt de la parterul inferior.

Confort-Urban-Residence-galerie-exterior-4-1000-1000x667

Sursa foto: site-ul confort urban

Ce este un parter inalt/superior?

Este un parter al unei cladiri care are un parter inferior. Adica nivelul este la jumatate dintre un parter normal si un etaj 1 clasis.

Daca-ti cauti o locuinta, sunt sigura ca o sa ti se para interesant si articolul Cum sa-ti alegi apartamentul ideal?

Daca ti-a placut articolul ma poti rasplati cu un like, daca nu iti poti scrie parerea intr-un comentariu.

3 thoughts on “Cum e sa stai la demisol?

  1. Demisol este asa cum ii spune si numele, jumate’ deasupra solului, jumate ingropat, deci obligatoriu are ferestre.
    Ala care n-are ferestre deloc este Subsol.

  2. Deoarece sunt multe variații între un demisol si un parter, constructorii pot vehicula cu termenii într-un presupus avantaj al lor și viitorilor cumpărături care atunci când văd în loc de un “demisol” un “parter înalt” sunt mai atrași de ultimă variantă. Personal aș pune mai degrabă un “demisol superior” Atât timp cât apartamentul este 1/2 sau 1/3 în pământ, de aceea își păstrează termenul DEMI-SOL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *