January 27, 2015 admin 1Comment

Suntem invadati zilnic de tot felul de articole Soc! Cafeau este medicamentul cel mai potrivit pentru….! in doua ore, pe alt site  Atentie cafeaua poate produce….!. eu una sunt bulversata. Ori e buna, ori nu? Neuronul meu uneori renunta sa mai faca sinapse daca nu-i dau cafea! Va povesteam eu si aici despre asta, dar oare asta-i un semn rau?

Am citit despre cafea mai mult decat am citit povestile lui Creanga si stau sa ma intreb daca in toate articolele astea gasesti macar un sfert din adevarul scris in fabule si-n filmele sf.

Asa ca m-am hotarat sa fac aici un mic conspect, filtrand informatia primita si scriind ce cred eu ca este esential de stiut despre cafea.

cafeaua e buna sau rea philips

Cum este bine sa o preparam?

Raspuns: Asa cum vrem!

Adica nu aparatul de cafea conteaza cel mai mult (ideal este sa o facem in functie de cat de tare avem nevoie sa fie -desigur despre cafea vorbesc- 🙂 )

  • 110 mg cofeina contine o ceasca de cafea la ibric,
  • intre 50 –100 mg cofeina contine o ceasca de cafea facuta la filtru –sau la espressor
  • intre 50 – 60 mg cofeina contine o ceasca de ness

obs: cea la ibric cica e mai toxica pentru ca ar contine mai multe reziduri.

Stiu ca mai conteaza si filtrul de cafea, pretul si alte variabile , dar astea raman la latitudinea individuala.

E mai bine sa o bem cu lapte/frisca sau nu?

Raspuns: E bine sa o bem asa cum avem pofta.

Adica daca are lapte sau frisca, are un efect mai slab sau mai bine zis mai lent. Adica daca ne e somn dar nu rau, si ne e si putin foame (cu lapte/frisca are mai multe calori)..merge sa-i punem putina frisca.

E buna sau e rea?

Raspuns: E asa cum ni se pare noua.

Adica depinde de fiecare organism in parte cum o interpreteaza. Sunt oameni care beau 3 cesti de cafea pe zi si sa se simt excelent. Sunt oameni care dupa o cafea tremura. Sunt oameni care prefera cafeau neagra si sunt oameni care nu suporta nesul.

In concluzie fiecare organism reactioneaza diferit, pentru ca, desi suntem toti functionali dupa niste reguli medicale stricte, metabolismul nostru este individual.

Asa ca in loc sa cititi zeci de articole despre ce e bun si ce nu, mai bine va ascultati propriul organism si nu-i fortati limitele.

One thought on “Cafeaua ori e buna, ori nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *