January 28, 2015 admin 0Comment

Imi plac ghivecele cu flori. Imi plac mai ales florile din ele, leĀ vorbesc , le ud, le schimb ghivecele dar cand se-ntampla sa-mi moara cate una le declar razboi. Eu nu mi-am cumparat nicio planta pana acum. In schimb am tot primit.

Primele mele doua floriĀ au fost doi cactusi. I-am primit cadou de casa noua. I-am ingrijit cum m-am priceput eu mai bine. I-am udat rar, le-am luat pamant special, le-am luat ingrasamant, mai aveam sa-i pun cu mine la masa doar, doar vor creste si ei un pic. Dupa o jumatate de an am renuntat. Nu dadeau niciun semn de viata…culmea nici nu mureau dar nici nu cresteau, asa ca i-am mutat pe balcon si i-am lasat acolo pana au murit.

Apoi am primit de la bunicul o violeta…inflorita toata si mi-a fost asa draga, numai ca la un moment dat din disperarea mea de a nu o pierde cred c-am udat-o cam des si a murit.

Acum mai am doua flori tot primite, una de la sotul meu si una de la un prieten. M-am ambitionat sa nu le schimb nici ghivecele si sa le ud, odata la 3-4 zile (cum este mentionat pe eticheta) si sa nu le dau foarte mare atentie. Momentan vad ca au rezistat …sa vedem pana cand?

Si pentru ca ma demoralizez foarte tare cand imi place o floare si vad ca am omorat-o, m-am hotarat sa plantez in toate ghivecele de flori ramase goale, flori de piatra.

flori de piatra seminte

Nu sunt pretentioase, nu le trebuie nici ingrasamant, nici ierbicid. Semintele mi le-am cumparat deja asa ca nu-mi ramane decat sa astept caldura. Pretul pentru un plic de flori de piatra variaza intre 2 lei si 8 lei iar ele nu trebuie replantate pentru ca semintele cad in ghiveci iar primavara incep sa apara din nou.

covera logo

 

Am deja intr-un ghiveci flori de piatra si mi-au stat toata vara inflorite. Asa ca imediat cum o sa dea soarele o sa le umplu si pe celelealte cu seminte sa am balconul colorat.

Asta daca din excesul meu de zel nu o sa pun ierbicid total in ele din greseala, sa le omor si p-astea :)).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *