January 29, 2015 admin 0Comment

Ma sperie din ce in ce mai mult invazia de informatii (reale sau fictive), la care avem acces atat de usor. Nu faptul ca avem acces la ele ma sperie, ci ma sperie gandul ca multi oameni citesc unele lucruri pe internet si cred in ele cu vehementa. Ma sperie gandul, ca cei mici nu sunt capabili sa filtreze unele informatii si uneori vor fi bulversati de ceea ce gasesc.

Va spuneam eu cum m-am saturat sa tot citesc articole despre consumul cafelei. (vezi articolul aici). Ei partea cu cafeaua este asa picatuta care a umplut paharul, caci nu este singurul subiect atat de dezbatut pro si contra. ¬†Sunt deschisa spre a dezbate in general, dar intr-o dezbatere am nevoie de argumente logice sau reale. Citesc mai tot timpul articole … in multe dintre ele gasesc fraze de genul conform unui studiu efectuat in tara x ciocolata este un remediu nemaipomenit pentru diabetici. (a se citi ironia, dragi cititori care suferiti de diabet – nu mancati ciocolata! ), dar, din pacate putine sunt cele in care se mentioneaza si pe ce numar de persoane a fost facut studiul, in ce an, de catre cine s.a.m.d. (sau chiar daca este mentionat, putini sunt cei care au capacitatea sa inteleaga cat este de concludent respectivul studiu).

Si uite asa un adolescent care nu stie aceste lucruri, se apuca sa-si faca masti cu diverse amestecuri acasa, ca sa scape de cosuri si rezultatul este exact pe dos. O doamna mai plinuta se apuca sa tina dieta cu aer, pentru ca a citit ea ca face minuni. In loc sa mearga la un control medical, sa-si faca niste analize medicale si apoi sa faca ce-i recomanda un medic avizat. Nu mai vorbesc de copii care-si vor baga degetele-n priza ca asa au vazut ei intr-un filmulet.

logo-hilmi

Sa nu ma intelegeti gresit, nu sunt neaparat o persoana care-i indeamna pe oameni sa mearga la medic toata ziua, dar sunt de parere ca in momentul in care ai o problema ( ca vrei sa faci dublu test in sarcina, ca ai probleme ginecologice, ca ai vazut pe rezultatul analizelor medicale primite ca ai o rana de col uterin, sau orice alta problema), foloseste internetul ca sa intelegi care ar putea sa fie cauza, ca sa sti ce sa-l intrebi pe medic, pune-ti cateva intrebari pe hartie (fa asa un rezumat ca la scoala), nu intra in depresie inainte sa mergi la medic . Nu esti lamurit in totalitate, mergi la un alt medic mai pregatit.(cauta pe net un medic bun)

Informeaza-te pe internet, dar nu lua decizii. Nu-ti pune galeata cu gheata-n cap doar pentru ca asa ai vazut pe net!  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *