February 17, 2015 admin 1Comment

scrisoare

M-am nascut c-un scop probabil, caci nu cred ca noi oamenii suntem facuti de o masinarie ce produce oameni pe banda fara sa fie nevoie de noi undeva. Nu stiu daca D-zeu, Budha, Alah vreun zeu sau universul m-a adus aici acum 29 de ani, dar cred ca trebuie sa am un scop.

Imi imaginez o fabrica de bebelusi undeva p-un nor, si stiu ca orice fabrica produce ceea ce ii este cerut. Ceea ce se vinde..oare si eu sa fi avut undeva in lumea asta o cerere. Oare cineva m-a comandat si apoi s-a razgandit.  Sau poate m-am ratacit la livare?

Orice om este facut la cererea unei mame. Sau daca nu la cererea ei efectiva, poate vine ca raspuns al unei dorinte nexprimate.

Dar eu la cererea cui am venit pe lume? Pe mine cine m-a comandat si apoi nu m-a mai vrut? Si-o jucarie daca as fi, probabil s-ar gasi un copil mai nevoias care sa ma iubeasca, dar barem un suflet de om.

Vesnic m-am simtit ca si cum eu sunt de vina ca m-am nascut, ca exist, ca respir. Oameni dragi, nu eu sunt cea care a vrut sa se nasca si sa traiasca asa. Eu sunt produsul unei cereri, nu aveam cum sa fac tot eu cererea.

Ca sa pot trai, a trebuit sa cred ca am un scop

Insa poate ca oamenii nu vin pe lume pe baza de cereri sau dorinte. Asa s-ar explica de ce unele femei nu pot avea copii chiar daca isi doresc. Oricat s-ar chinui, oricate tratamente si inseminari ar suporta. Si tot asa s-ar explica cum apar copiii ca mine.

Asa ca orice as face in viata asta, o fac cu convingerea ca am un scop in lume. Fie ca m-am nascut ca sa cresc copii intr-o familie normala, ca sa ajut batranii, ca sa fac un alt om fericit, sa plantez o floare, sa ajut c-o vorba buna, sau ca sa descopar leacul pentru eu stiu ce boala rara sunt sigura ca am un scop.

Stiti ce m-a facut sa nu renunt la viata? Nu speranta oarba ca cel ce m-a vrut o sa se razgandeasca ci convingerea mea ca orice om are un scop pe acest pamant.

Voi pentru ce traiti? V-ati intrebat asta pana acum?

One thought on “Scrisoarea unui copil orfan

  1. nu m-am razgandit; eu am facut o cerere direct la berze
    frumos….. pe mine oare cine si de ce ma–a chemat aici? inca ma mai intreb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *