February 18, 2015 admin 1Comment

Oricat de bine cunosti o limba, de multe ori cand intalnesti un strain sau cand mergi intr-o tara straina vorbesti de te dor mainile :))

Atentie insa ca semnele nu sunt intodeauna ceea ce stim noi. Asa ca va propun sa parcurgeti articolul si sa luati aminte in cazul in care intalniti un strain sau mergeti intr-una din tarile de mai jos:

Marea Britanie, Irlanda si Australia

semmnul victoriei

Atunci cand ridicam doua degete in forma de “V” –  ne gandim la victorie, uneori la cifra 2 sau chiar la pace. In Marea Britanie, Irlanda sau Australia nu folositi acest semn, pentru ca gestul semnifica o jignire nonverbala echivalenta cu expresia “fuck off”.

Sa ne imaginam un englez suparat ca barmanul roman nu l-a servit asa cum si-a dorit. Ii arata semnul mai sus mentionat. Barmanul roman, ii aduce doua halbe cu bere. Si se mai spune ca romanii nu sunt pacifisti 🙂

Thailanda si Iran 

degetul_mare_ridicat

Degetul mare ridicat, semnifica ca totul este in ordine sau chiar in anumite tari se arata degetul mare atunci cand se face autostopul. Cu toate acestea, in Thailanda, acest gest are conotatii dramatice pentru ca semnifică condamnarea interlocutorului.  In Iran acest gest este similar cu cel al aratarii degetului mijlociu la noi.

O domnisoara din Europa, stewardesa imbarca toti calatorii si apoi le arata colegilor iranieni de la sol, degetul aratator in semn ca totul este in regula si pot pleca. Iar sarmana domnisoara primeste la baza mustrari si penalizari ca si-a injurat colegii 🙁 .

Franta, Turcia si unele tari din Orientul Mijlociu

semnul ok

Semnul OK – stim ca lucrurile sunt tocmai bune. In Franta acest gest semnifica zero sau fara valoare. In Turcia acest gest este unul vulgar pentru ca duce cu gandul la homosexualitate, iar in unele tari din Orientul Mijlociu semnifica ochiul cel rau.

Mergi la Turci, iti cumperi si tu cate ceva din bazar, primesti restul si ii faci semn vanzatorului ca totul este ok. Apoi nu intelegi nimic din ce spune dar parca din toanalitatea vocii si dupa culoarea fetei (rosu precum turbanul) iti dai seama ca te injura si nu intelegi de ce.

Asa ca dragilor chiar daca de multe ori semnele ne scot din incurcatura, uneori sunt cam periculoase.

One thought on “Ai grija ce semne folosesti caci este posibil s-o patesti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *