February 23, 2015 admin 0Comment

Cand uiti care e scopul unei reclame, nu faci decat sa-ti denigrezi brandul.

De ceva timp ma tot lovesc de reclame atractive care-mi promit ceva iar cand intru pe site surpriza…ceva-ul pe care mi l-au promis nu exista. Prin urmare m-am hotarat sa fac o noua categorie pe acest blog care sa se numeasca generic site-ul la control.

De ce?

Fac asta in speranta ca piata asta online o sa se mai maturizeze si ea putin si o sa inteleaga ca scopul unui magazin online este sa vanda. Caci degeaba bagi bani in adsense, adword, remarketing si reclame pe facebook daca nu oferi ceea ce scrie in anuntul tau si degeaba ai vizitatori daca nu ai si conversii.

Exemplul de astazi este site-ul idealbebe.ro. Am intrat de doua ori pe aceasta reclama. pentru ca, chiar am nevoie de un scaun de masa pentru bebel.

idealbebe.ro

Prima oara am intrat, am incercat sa vad care sunt scaunele la 99 de lei, insa nu am putut pentru ca linkul ma ducea intr-o pagina de categorie iar filtrele de pret erau afisate tare ciudat si nu functionau. Asa ca… m-am uitat fugitiv si am iesit de pe site ramanand cu un gust amar.

A doua oara, astazi, am intrat din nou fara sa-mi dau seama ca este acelasi site si s-a repetat povestea cu singura modificare, ca am reusit sa aplic filtrul de sub 100 de lei si am gasit doua produse… un inaltator de scaun si inca ceva… oricum nici pe departe un scaun de masa. Deja m-am enervat si m-am hoatarat sa scriu acest articol si implicit sa fac o intreaga categorie in care sa aduc site-urile la control.

Pe scurt si pe intelesul tuturor:

Ce face reclama asta ?

Convinge posibilii cumparatori sa viziteze site-ul, sa-i descopere bug-urile sa vada ca nu gasesc ceea ce scrie in reclama pentru ca nu exista acel produs. Apoi firesc ies de pe site.

Iar culmea este ca cineva da si bani pentru asta !

Eu zic ca un om de afaceri normal la cap ar face urmatoarele:

  • ar opri reclama caci nu face decat sa consume bani si cel mult sa aduca vizitatori pe site dar nici decum n-o sa transforme vizitarorii in cumparatori. (si cum spuneam reclama trebuie sa vanda si/sau sa creasca un brand ceea ce reclama asta nu face )
  • sa se verifice atent site-ul caci sunt bug-uri
  • si abia cand site-ul functioneaza foarte bine, abia atunci sa faca o reclama desteapta, atractiva dar adevarata.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *