March 20, 2015 admin 0Comment

Aspiratoarele vuiesc in tot blocul, covoarele se aud din balcoane cum se lasa batute, gemurile scartaie razlet si nu din cauza balamalelor ci pentru ca sunt sterse cu atata ardoare incat parca incep sa planga de usturime.

Cine vine?

Vin sarbatorile Pastilor (caci asa am citi eu ca s-ar spune corect) si toata lumea a intrat in febra curateniei.

Ce trebuie?

Ce, frica celor de la magazine de controalele ANAF, este o mica temere in comparatie cu frica romancelor ca n-au facut curat de Pasti!

E ora 1 si jumatate si vad in blocul de vis-a-vis, la etajul trei o lumina aprinsa si un sot ce iese din cand in cand cu cate un covor pe balcon sa-l scutere. Deci nici somn noaptea nu mai ai daca n-ai facut curatenie de Pasti!

Ce-i drept si eu m-am apucat asa mai timid dar mi-a trecut repede entuziastmul. Si asta pentru ca am ajuns in zona Z din casa, adica balconul… locul unde sotul meu strange mai ceva ca un harciog, tot felul de lucruri.

logo_arabesque13

Cabluri, cablulete, becuri, leduri, bucati de gresie, bugati de faianta, profile de pvc, mufe, cuie….si cred ca as pute sa continui lista inca doua pagini. Asa ca m-am uitat lung la balcon, toate lucrurile de acolo parca-mi spuneau sac-sac, nu te poti atinge de noi, caci chiar daca nu ne va folosi niciodata daca ne vei arunca, maine sigur o sa aiba nevoie de una dintre noi!

De ce?

Iar adevarul asta este, ca daca arunci ceva ce n-ai folosit in ultimii doi ani, cu siguranta fix in ziua urmatoare o sa-ti trebuiasca. Asa ca am renuntat, am sters un pic praful pe langa ele si m-am rugat la D-zeu sa poata sa moara si sa invie Iisus chiar daca n-am facut curat in balcon.

…sau poate imi iau inima in dinti, le arunc pe toate si cand o sa vrea al meu sot ceva il pun sa-si cumpere. Caci oricum de cele mai multe ori atunci cand are nevoie de un cablu, un profil, sau trebuie sa schimbe un calorifer isi cumpara accesorii noi caci cele pe care le are fie sunt prea mici, prea stramte, prea scurte, prea lungi, prea vechi, prea prafuite, n-au culoarea potrivita ori s-au deteriorat de la atata stat. Si daca se va supara ii dau eu comanda si cum vine curierul i le pun in brate. M-am pregatit am gasit si de unde pot sa iau profile de pvc (de aici), accesorii pentru calorifere(pagina asta) tevi, cabluri si cam tot ce avem noi pe balcon.

Asa ca daca o sa am chef … pot sa fac curat si fara sa-mi mai gasesc scuze..da, de ce? De ce acum ???

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *