March 23, 2015 admin 2Comment

In primul rand oricine se apuca de curatenie generala in casa, fie ea garsoniera, apartament cu 4 camere sau vila cu doua etaje, trebuie sa realizeze ca daca are un copil mic in casa nu o sa reuseasca sa termine in timp util. Adica daca incepi curatenia de Paste imediat cum s-a terminat Craciunul, pana de Paste tot nu o sa fie gata.

Am incercat zilele acestea pe propria-mi piele. Eu si sotul in concediu, bebelul in patut (teoretic) caci practic era la mine in brate 10 minute, pe jos de-a busilea 10 minute, urcat pe mobila 2 minute, in premergator inca 10 minute, in scaunul pentru masa inca 15 -20 minute, pe hol ridicat pe usa 1 minut, cu capul in dulap 1 minut, calare pe aspirator un minut si totul se repeta parca ca intr-un film prost pus pe repeat (uneori ordinea era alta, dar asta conteaza cel mai putin).

Deci ca sa faci curat intr-o camera si dezordine in rest ai nevoie de : Un copil mic

Iar noi doi incercam sa ne organizam cumva, dar nu ne-a prea iesit deloc. Ne propusesem sa facem o camera pe zi (ceea ce este un target mai mult decat rezonabil), dar n-am reusit. Dupa doua zile era sufrageria finalizata doar ca nu calcasem perdelele. Insa in restul casei parea ca a trecut un taifun, cu toate ca atunci cand am inceput curatenie era cat de cat ordine peste tot. (Curatenia am vrut s-o facem pentru mutatul mobilei, spalatul geamurilor si a perdelelor, si curatenie prin toate dulapurile).

Dupa aproape o saptamana pot sa zic ca m-am linistit am reusit sa facem curat in doua camere si pe hol, am spalat si calcat perdelele si au mai ramas doar draperiile de calcat.

 Daca vrei sa nu mai calci in nicio zi ai nevoie de: Un copil mic  :))

fier ded calcat GC4914_20-U4P-global-001

Partea asta cu calcatul mi se pare incredibila. Inainte sa am copil nu era asa o problema, caci daca aveam nevoie de ceva calcat, intindeam imediat masa si calcam. Acum insa daca copilul e treaz trebuie sa fie cu mine in camera (ca sa-l supraveghez), sa ma apuc sa calc cand el face ture prin sufragerie cu premergatorul mi se pare totusi cam periculos. Imi si imaginez cum intr-o fractiune de secunda agata firul de la fier, trage masa (caci s-asa nu e tocmai stabila), si mare minune daca scapa viu de sub maldarul de rufe de-l calc de obicei. Asa ca nu-mi ramane sa calc decat noaptea, si cum sunt eu k.o. dupa o zi de alergatura dupa copil, facut mancare si intretinut curatenia printre pleoapele intre-deschise dau cu fierul pe haine si mi se pare ca totul s-a calcat bine. Dimineata insa vad toate cutele si imi vine sa plang ca stiu ca trebuie sa o iau de la capat in noaptea ce urmeaza.

M-am gandit ca e posibil sa fie si fierul de calcat si masa de vina. M-am uitat la mai multe modele ca sa le inlocuiesc (aici pentru masa de  calcat si aici pentru fier). Doar ca ma gandesc ca s-ar putea sa fac aceasta investitie si pleoapele mele intre-deschise sa-mi rada-n nas in continuare.

 

2 thoughts on “Cum sa nu mai calci haine in nicio zi ?

  1. Ai perfecta dreptate! Exact asa se intampla, trebuie sa calci pe furate…Insa iti spun sigur ca un fier bun de calcat te scuteste de un efort suplimentar consistent:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *