March 29, 2015 admin 0Comment

Am citit de curand intr-un articol (sincer nu mai stiu pe ce site sau blog) ca exista parinti care-si vad copilul ca fiind un accesoriu. Pe scurt este vorba despre parintii care-si imbraca copii cat mai frumos, in ton cu moda ii aranjeaza dar acasa nu-si petrec timp cu ei ci ii uita in fata tv-ul sau in fata unei tablete.

funky kids

De multa vreme ma tot gandesc cum e mai bine. Sa-ti cresti copilul departe de pc si tehnologie, sau sa-l familiarizezi cu aceste lucruri ca sa poata fi la acelasi nivel cu ceilalti copii. Chiar daca stiu ca ideal este sa nu-i lasi sa ia contact prea mult cu astfel de gadgeturi, totusi nu poti sa-l privezi de ele, pentru ca atunci o sa fie exclus de grupurile de copii de varsta lui pe acest criteriu.

Daca ar fi dupa mine, piticul meu n-ar pune mana pe asa ceva pana pe la 5-6 ani, si atunci doar cu titlu informativ. Dar cand o sa vada la toti ceilalti copii o sa se uite ca vitelul la poarta noua si posibil sa i se dezvolte un sentiment de inferioritate din aceasta cauza.

Pornind de la ideea de mai sus, am observat cum si eu simt un mic sentiment de inferioritate cand merg in parc si copilul meu nu este imbracat extra super deosebit, nu are carucior cu suspensii tridimensionale :),  sau incaltaminte de la Nike. Cum el creste de la o luna la alta, am considerat ca pot sa-l imbrac si cu hainute mai ieftine, dar comode. Mi-ar placea sa-l vad si eu pe pitic asa, doar ca decat sa-l bag intr-o pereche de blugi scortosi, am preferat sa-i iau un trening din bumbac care in timp s-a mai scamosat sau decolorat.

Vis-a-vis de partea cu comoditatea char ma intreb cum stau unii bebelusi cu papion la gat, cu curea la blugi si sapca smechereasca in cap? 

Stau si-mi frec mintea cum ar trebui sa abordez aceasta problema. Sa ma ridic la nivelul acestor bebelusi, sau sa ma rezum la comoditatea copilului meu cu pretul de a fi privita un pic altfel din aceasta cauza.

Mie imi place sa-i cumpar hainute colorate, cu desene si aplicatii ca cele de aici pentru ca am vazut ca astea il atrag si pe el. Cand imi fac cumparaturile lunare de pe site-ul asta, ii mai adaug si lui in cos o bluzita sau o pereche de pantaloni.

tricou

Stau si ma intreb insa, daca atunci cand se va face mai mare nu o sa fie oare privit diferit pentru ca nu se aliniaza la tendinta copiilor accesoriu? 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *