May 21, 2015 admin 4Comment

Aseara am vazut un filmulet pe youtube si m-am hotarat sa fac un experiment.

Experimentul a inceput asa – 10 minute m-am legat la ochi

oameni fericiti

– am incercat sa merg prin casa, am descoperit toate colturile mobilei, am realizat ca nu prea am ce sa fac, ca nu ma pot uita la tv, ca nu-mi pot folosi telefonul, laptopul, ca nu stiam daca usile sunt inchise sau deschise, ca nu pot sa citesc.

– am incercat sa mananc, mancarea avea un cu totul alt gust, sau mai bine zis parca nici macar nu avea gust

-am incercat sa am grija de Radu (care preventiv era pus in patut) dar n-am putut sa-i vad zambetul. Incercam sa interactionez cu el dar fara sa-i vad grimazele imi era foarte greu sa-mi dau seama ce se intampla, iar lui daca-i place sau nu ?

In plus insa, am auzit sunete si zgomote pe care in mod normal le ignoram sau nici macar nu le auzeam.

air-84665__180

Am auzit usa de la lift, pasi in scara blocului si pasarele ciripind cand m-am apropiat de geam. Initial vroiam sa ies si afara doar ca n-am avut curaj. (masinile, scarile, trotuarele mi s-au parut o provocare mult prea riscanta).

Ce-am simtit? Mi-a fost FRICA. Nu stii ce urmeaza cand faci un pas, cand te intorci, cand te asezi, cand auzi ceva.

Dupa cele 10 minute (care fie vorba intre noi, mi s-au parut o eternitate) am realizat cat sunt de fericita ca VAD ! 

Mai tarziu am experimentat ce inseamna sa nu auzi.

Ce-i drept aici nu am putut sa intru cu totul in situatie, caci puteam totusi sa vorbesc, imi auzeam vocea, si diverse sunete doar ca mult mai estompat. E adevarat ca era liniste, doar ca nu-l auzeam pe Radu daca plange. La televizor m-am uitat, insa cu sonorul oprit si parca fara sunet nici macar filmele nu sunt interesante. Dar in comparatie cu lipsa vazului, am avut ce sa fac. M-am uitat la tv., am stat la laptop, puteam sa citesc, puteam sa anticipez.

Am mers apoi pana la magazinul din scara blocului de vis-a-vis nu auzeam nicio masina, nici-un sunet, iar ceea ce vorbeau oamenii cu mine incercam sa deslusesc doar din mimica si miscarea buzelor.

Ce-am simtit? Mi-a fost RUSINE ca nu-i intelegeam. As fi vrut sa nu vorbeasca nimeni cu mine, ca sa nu ma fac de ras.As fi vrut sa ma izolez.

Am experimentat ce inseamna sa nu poti merge

Alte 10 minute, am incercat sa ma deplasez folosindu-mi doar mainile. Este incredibil de greu. Imi era sete si nu puteam sa ajung la paharul cu apa, nu ajungeam la clanta usii ca s-o deschis, si frigiderul are manerul prea sus. Puteam sa vad, sa aud dar nu ma puteam deplasa. In cazul asta cred ca m-am simtit cel mai frustrant, vedeam tot, auzeam tot dar nu puteam sa actionez.

Sincer este un experiment pe care-l recomand oricui! Eu acum sunt fericita ca sunt asa si abia acum parca sunt constienta de ce am.

si acum filmuletul despre care va spuneam… bucurati-va si realizati ce aveti!

https://www.youtube.com/watch?v=mJ6Me4zVkwU

4 thoughts on “Te bucuri asa cum trebuie de viata?

  1. Asa este! Ai mare dreptate! Fericirea este ceea ce vrem noi sa fie… Majoritatea dintre noi uitam sa apreciem ceea ce avem, mereu ne dorim “mai mult”, “mai bine” etc., fara sa ne dam seama cat de fericiti suntem de fapt. Toata lumea ar trebui sa citeasca articolul asta, si sa-si puna niste intrebari…

  2. simturile sunt foarte importante pentru mine si sunt constienta de asta in fiecare zi…nu as vrea sa le si experimentez pentru ca siasa viata e cum e…de ce sa ma mai chinui singura?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *