July 27, 2015 admin 0Comment

Mi-e dor sa citesc o carte buna. Acum o carte buna este destul de greu de definit, mai ales ca alegerea este total subiectiva. Cum alegi o carte? Cum poti sa alegi cartea aceea minunata pe care iti e dor sa o citesti.

Recunosc ca depinde foarte mult de gustul fiecaruia (atentie partea cu gustatul este doar o figura de stil, pentru cei care nu stiu asta, o carte se citeste nu se manananca :)) ). Dar revin la marea problema, cum alegi o carte, sau cum ajungi sa citesti o carte?

De-a lungul timpului am citit cateva carti, pe teme diverse si pot sa spun ca unele mi-au placut, iar pe unele nici macar nu am apucat sa le termin. E adevarat ca nici nu mi-au captivat atentia atat de mult incat sa le termin.

Acum vreau sa citesc, vreau sa fac si eu parte din marea de corporatisti lipiti cu fata de geamul metroului dar care pentru nimic in lume nu inchid cartea , dau pagina cu singura parte a corpului care se mai poate misca in aglomeratie, uneori sunt atat de captivati incat nici macar nu conteaza daca se tin de o bara sau daca au un punct de sprijin, pentru ei conteaza sa mai citeasca inca o pagina. Este adevarat sunt putin sarcastica pentru ca sunt invidioasa, imi doresc din tot sufletul sa-mi risc si eu viata pe trecerea de pietoni dar fara sa scot capul din cartea pe care o savurez cu orice pret. Uneori imi vine sa-i opresc si sa-i rog sa-mi spuna si mie titlul cartii, dar nu indraznesc pentru ca imi e frica, daca-si risca viata pentru cateva randuri citite … cine stie cum vor reactiona daca-i intrerup?

adult-18598_1280

Asa ca trebuie sa gasesc o alta modalitate de a-mi alege cartile.

Cum le-am ales pana acum?

Prima carte pe care am citit-o (exceptand povesti nemuritoare si alte asemenea) a fost Padurea Spanzuratilor de Liviu Rebreanu. Alegerea atunci a fost destul de usor de facut caci eram la bunici si era singura carte pe care o mai aveau in biblioteca dupa ce le carase mama pe toate la Bucuresti.

Apoi am citit unele carti pe care mi le recomandau prietenii. O carte interesanta pentru mine a fost Legea Atractiei- din invataturile lui Abraham (din categoria cartilor motivationale-psihologice, prima parte putin sf-ista dupa parerea mea, insa din partea a doua mi-a captivat atentia si mi-a schimbat putin viziunea despre viata ).

cartea legea atractiei

Apoi am a citit Trei intr-o barca. Trei pe doua biciclete de Jerome K. Jerome, o carte care m-a amuzat teribil si pe care am recitit-o la ceva timp dupa.

O alta carte am primit-o cadou si mi-a placut foarte mult Bine ca esti tu destept! de John Farndon. 

De curand am rasfoit o carte intr-un supermarket la raionul de carti si mi s-a parut interesanta si drept urmare am cumparat-o.

Insa acum am intrat intr-o libraria online si nu sunt in stare sa aleg o carte. Imi e frica ca un titlul care ma inspira ascunde in paginiile urmatoare o poveste neinteresanta sau plictisitoare.

Voi cum va alegeti cartile? Vreau sa citesc ceva interesant, nu foarte sf-ist dar sa fie o carte care sa ma relaxeze sa ma ajute sa ma detasez cu totul. Ce-mi recomandati?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *