September 1, 2015 admin 0Comment

Partea cu recrutatul persoanelor mi s-a parut intodeauna foarte provocatoare. Chiar daca creionezi foarte bine ceea ce cauti, chiar daca scrii un anunt de angajare care tie ti se pare foarte clar, si dupa toate astea mai filtrezi si un munte de cv-uri la final tot ajungi sa intalnesti cel putin 2-3 persoane pe care sa le poti incadra in lista de mai jos:

1.Invizibilul – nu conteaza ca regula de aur ca sa iei un examen, un interviu sau orice altceva incadrat in categoria asta, este sa te prezinti. Unii se gandesc ei, ca e mai bine sa nu apara dar fara sa te anunte, caci altfel care ar mai fi distractia?

2.Agitatul laudaros – chiar daca postul pe care-l oferi este de consultant zen in liniste si pace el vrea sa-ti spuna cat de multe lucruri a facut la viata lui, a muncit pe santier, a plantat busuioc si a fost ingrijitor de scara (ce daca nu e relevant si nu te intereseaza). Daca incepi sa vorbesti si tu cat timp bea el apa, repede iti ia vorba din gura si mai scapa un porumbel.

man-641691_1280

3. Intarziatul – stim cu totii care-i regula de aur numarul doi imediat dupa regula cu prezentatul ? DA, DA ! Sa nu intarzii. Ei si daca totusi poti sa treci peste o mica intarziere, peste scuza cu traficul…nu prea-ti vine sa treci.

4. Tipul sau tipa sexy – e o adevarata aparitie, toti colegii vs colegele te intreaba…ihm si cum e? o sa ne fie coleg? iar tu trebuie sa le dai vestea cea proasta…NU!

5. The man in black – a nu se intelege ca militez pentru venitul la interviu in pantaloni scurti si in slapi, dar daca job-ul pe care-l vizezi nu este la o banca, nu exagera cu tinuta mult prea scortoasa.

nine-to-five-job-149401_640

6.Cel care crede ca se angajeaza la NASA – stie sau nu, are sau nu studii si experienta dar cere un salariu cat 5 salarii la un loc din departamentul tau. Iar tu te intrebi oare sunt eu foarte prost platit?

Asta imi aminteste si de o replica celebra a unui candidat:

Fac orice pentru 400 de euro! (se intampla prin anul 2005 cred si cautam un tip pt. dep. de it) 

lifting-24401_1280

7.Cel care nu stie nimic despre nimic – nu stie despre ce job este vorba, nu stie ce face firma, nu a mai lucrat nicaieri, are studii intr-un alt domeniu, dar a aplicat si el asa.

8. Rusinosul – singurele cuvinte pe care le spune sunt:- Da. Sigur. Am inteles. Ma scuzati! oricat de mult incerci sa-l scoti din bula lui de rusine si politete exagerata , nu reusesti si gata.

Va astept cu pareri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *