January 4, 2016 admin 2Comment

Din pacate, uneori in situatii mai mult sau mai putin fericite ajungem intr-un spital. Imi place uneori sa gasesc partea comica in mai orice situatie. Prin urmare m-am gandit sa scriu aici un mic ghid amuzant despre cum poti recunoaste functia cuiva intr-un spital chiar daca nu are ecuson (pentru ca se intampla destul de rar sa aiba si sa poti citi la timp ce scrie pe el).

1. Cei mai importanti oameni dintr-un spital sunt portarul si brancardierul 🙂 Cum ii recunosti?

Portarul – este cel putin la fel de vigilent ca un agent de la SRI. In unele situatii este cel mai important om.

Il gasesti la intrare si trebuie sa stie : unde mergi si de ce mergi, cum te cheama, la ce etaj o sa ajungi, la ce medic, cat o sa stai, de ce nu te intorci in orele de vizita etc.

Daca esti descurcaret: o sa-ti spuna, unde sa mergi, pe unde e cel mai scurt drum, pe cine sa intrebi, te ajuta si cu informatii despre medici daca esti interesat si iti arata si pe unde e intrarea ;))

brancardierul

Brancardierul – daca nu impinge o targa (caci doar asta este menirea lui)- il recunoasti dupa atitudine! Nu te lasa pacalit, nu este el Prof Dr Ing X (cel al carui nume il poarta si spitalul)!

Atitutdinea lui, cu nasul pe sus, cu o uniforma de multe ori foarte curata si completa (atat bluza cat si pantaloni si papuci), parca acum iesit din sala de operatie unde a facut o operatie pe creier. Sta cu mainile in buzunare si iti va raspunde flegmatic – arogant daca iti permiti sa-l intrerupi din parada lui spre tonomatul de cafea.

Daca esti descurcaret: (si poti sa treci de aroganta lui), iti poate spune unde se opereaza, cine opereaza, si cum trebuie sa arate felicitarea din plicul fiecaruia daca urmeaza sa te operezi si tu.

2. Asistentele in practica sau incepatoare

Si aici uniforma si atitudinea lor te va face sa le recunosti. Atitudinea este cea a unor mari specialiste in domeniu medical, iritate daca le intrebi ceva, fie chiar daca intrebi unde este toaleta.

3. Asistenta sefa

De cele mai multe ori este o doamna trecuta de prima tinerete, rujata si cu multe accesorii. Poarta papuci (caci este in spital), insa sunt de fapt niste saboti inalti. Intodeauna are cel putin un dosar in mana si telefonul de gat.

4. Doctorii (cel putin cei de sex masculin)

vector-illustration-of-cartoon-scientist_131328785

De cele mai multe ori, au un halat pe ei (o bluza de uniforma), deschisa, tinuta le este usor neglijenta si parca par niste oameni normali.

5. Dr. Profesor Ing. etc

Daca ai onoarea sa-l vezi (caci este destul de rar la spital)

Il recunosti dupa: turma de studenti din spatele lui sau n-o sa-l recunosti caci pare un domn de la dep. tehnic care iti da impresia ca a fost sa schimbe un bec.

Scriind acest articol mi-am o situatie amuzanta. Drept urmare vi-o povestesc si voua si asta doar pentru a intelege cat de important este sa recunoasteti functiile in spital.

O persoana apropiata mie a mers la Spital la Fundeni si il cauta pe Profesor, era prima oara cand mergea la el si nu stia cum arata. Prin urmare ajunsa la etaj gaseste un mosulet cu o tinuta relaxata si il intreaba :

– Unde il gasesc si eu pe Dl X?

– Vreti sa spuneti Prof Dr Ing. etc X?

– Daaaa…, asa, ma rog… (dar spuse asta, cu o mimica de genul da, ma rog, plm)

si raspunsul a fost:

– Eu sunt

Hai sa vedem cine ma mai ajuta sa completez lista sau cine mai concureaza la cea mai amuzanta/penibila situatie? Nu o tineti doar pentru voi, vrem si noi sa zambim.

2 thoughts on “Cum recunosti functia cuiva intr-un spital?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *