August 30, 2016 admin 0Comment

Ca tot romanul, pe ultima suta de metri ne-am luat odrasla-n brate si ne-am zis: “la mare cu noi!”.

Afara era inca destul de cald, chiar daca era sfarsit de augustĀ asa ca era cel mai potrivit moment sa-i aratam marea pentru prima oara. Fiecare dintre noi ne-am facut in cap diverse “filme” eu una il vedeam deja pe plaja mega fericit si alergad prin apa.Imi faceam insa griji de cum o sa stau sa-l pazesc sa nu fuga direct in apa si sa se inece.

wave-1215449_1280

Al meu sot sincera sa fiu nu stiu cum isi imagina totul insa cred ca tot ceva similar, avand in vedere ca R. al nostru este un mare iubitor al bailor. Ii place atat de mult sa faca baie, incat ne ferim sa rostim cuvantul magic in preajma lui caci se pune pe plans ca el vrea baie in momentul ala.

A venit momentul intalnirii

Am ajuns pe malul marii in jurul orei 10:30. Ne-am asezat bagajele, ne-am dezbracat si hai sa-ti aratam micutule marea cea mare despre care ti-am tot povestit in ultimile zile.

Ajunsi pe malul marii R. a reactionat. Cum se spargea cate un valulet de margine si apa se indrepta catre picioarele lui, se punea pe plans de parca l-ar fi topit orice atingere (apropo de topit, apa marii era destul de calda avea aproape de 25 C).

water-1525004_1280

Noi..socati. Nu ne venea sa credem ca este acelasi copil. Cel care repetase toata ziua precedenta ca mergem la apa, “la male”. El care la piscina nu vrea sa iasa din apa, el de care ne ferim sa spunem cuvantul “baie” ca sa nu se dezlantuie prapadul, el…era speriat de apa.

L-am lasat sa se joace linistit in nisip si ne-am dus socati pe plaja… ehei pentru asta nu m-am pregatit.

boy-958457_1280

 

Exista asa o temere de 0.01% dar cine poate sa ia un procent ca asta in serios. :))

Cum am facut noi:

Mai tarziu dupa cam doua ore, l-am invatat cum sa-si tina palmele pe mal si sa astepte sa vina apa sa-i spele manutele. Nu va imaginati ca era in mijlocul valurilor era pe margine cat sa-i atinga apa putin degetutele…si treptat a inceput sa-i placa.

hands-717535_1280

Dupa-pranz, dupa ce a dormit si am revenit pe plaja, a vazut o fetita ca mergea sa ia apa in galetusa si vazand ca o soarbe din priviri, am profitat de moment si l-am intrebat daca vrea sa mergem si noi sa luam apa.

girl-1560059_1280

M-a luat de mana si am mers…apa in galetusa am luat mai mult eu dar cred ca i-a udat si lui 2 unghii un val.

Spre seara... am inceput sa alergam dupa el si sa-i spunem ca-l prindem… Am alergat pe malul marii iar cand el se indeparta spre zona perfect uscata il prindeam si il puneam din nou in zona in care mai venea si cate putina apa. Distractie maxima, frica de apa marii uitata pentru moment.

beach-910969_1280

Ziua a doua

Am repetat toate cele facute si cu o zi inainte iar pe la pranz l-a luat tati in brate si a mers cu el incet, incet in apa. Am tipat, am ras, ne-am distrat (mai mult fortat cat sa inteleaga el ca e frumos). A stat in apa cam 15 minute timp in care tati avea toti muschii incordati, dar mima totusi foarte bine bucuria si fericirea šŸ™‚

Pe seara, moment in care si valurile marii s-au mai domolit, am mers din nou in apa, de data asta cu mami. L-am pus putin si in colac si i-am arata ce bine si frumos este.

sport-1320606_1280

Dupa ziua a doua totul a intrat in normal.

Deci noi cam asa am scapat de frica de apa, sau mai bine zis de frica de mare. Voi ati intampinat astfel de probleme?

Daca ti-a placut articolul meu potiĀ sa-mi dai un like pe pagina de facebookĀ aiciĀ sau daca vrei pur si simplu sa ma urmaresti. Pentru mine conteaza foarte mult. Multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *