April 11, 2017 admin 0Comment

Dau scroll in gol pe retelele de socializare si deseori ma lovesc de titluri de genul “Alimentele care-l vor face mai destept pe copilul tau” sau ” Cinci activitati ca sa-i dezvolti inteligenta”.

De ce este oare atat de important sa cresc un copil destept? Eu nu-mi doresc un copil destept care sa lupte pentru ideile lui geniale, care sa incerce sa se faca inteles intr-o lume ignoranta. Eu imi doresc un copil fericit. Am zis-o si probabil o sa mai spun asta mult timp: daca R. o sa vrea sa se faca gunoier striper sau orice altceva, o meserie care nu o sa ma lase sa ma laud printre babele din fata blocului la batranete dar el este fericit, pentru mine asta o sa reprezinta dovada ca am facut o treaba buna .
De cele mai multe ori oamenii destepti nu reusesc sa se bucure de viata asa cum ar trebui, tot timpul isi doresc mai mult de la ei, tot timpul vor sa revolutioneze lumea sau sa descopere cea mai tare tehnologie. Intradevar sunt si situatii rare, cand fericirea omului se regaseste fix in procesul asta de continua dezvoltare insa dupa parerea mea aceste situatii sunt rare.


Prin urmare daca R. o sa fie fericit pentru mine este suficient.

Acum ca si copil fericirea lui poate sa vina de la un simplu pupic sau de la o prajiturica de cofetarie cu ciocolata. Da, stiu o sa aruncati cu pietre ca sunt o mama care nu gandeste si-i ofera copilului chimicale si zahar si astfel de nenorociri, ca imi otravesc copilul de mic, ca….. ma rog ati prins ideea.  De ce sa-mi oblig copilul sa mearga la pian daca pe el il oboseste si nu-i place, de ce sa-l duc la teatru daca nu-i place?
Mai bine ies cu el in parc si-l las sa sara-n balti sau il duc la tara sa alerge prin tarana si sa-si juleasca genunchii in glod.

Trebuie sa spun insa ca in tot si-n toate trebuie sa existe o cumpatare astfel incat sa nu se imbolnaveasca copilul de la atata zahar sau sa ajunga sa faca lucruri ilegale in adolescenta. Totul cumpatat insa cu focusul principal pe fericirea lui.

Dupa parerea mea parintii sunt tentati sa-si indrume copii pe drumuri pe care si le-ar fi dorit pentru ei. Crezand ca fericirea copilului este generata de aceiasi stimuli. NU fiecare copil/ om are micile lui placeri care-i aduc fericirea.

Imi asum riscul sa fiu judecata acum ca tanara mamica, o sa-mi asum riscul sa vad mamele din curtea liceului care vor ridica din spranceana cand le voi spune poate ca al meu odor nu vrea sa faca facultatea ci vrea sa se faca consilier de Yoga sau vrea sa dea la Agronomie si sa se faca inginer silvicultor. Eu imi asum acum si maine si peste ani reactii variate doar pentru ca fericirea copilului meu este din punctul meu de vedere cel mai important lucru pe care ar trebui sa-l avem in vedere si cred cu tarie ca inteligenta emotionala este mai importanta decat IQ-ul .

 

Asta este si motivul pentru care m-am hotarat sa merg la evenimentul dr. LAURA MARKHAM (un alt motiv este ca evenimentul are loc destul de aproape de mine -la RIN GRAND Hotel din Bucuresti , dar sa nu mai spuneti la nimeni :)) )sunt convinsa ca am multe lucruri de invatat si de corectat si vreau sa ma asigur ca nu ma voi lasa influentata de “mediul inconjurator”  cu timpul. Astep criticile :).

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *