June 19, 2018 admin 0Comment

La un moment dat orice proprietar de autovehicul trebuie sa mearga cu masina intr-un service auto, indiferent ca este pentru o echilibrare a rotilor sau pentru lucruri pe care uneori le poti face la o vulcanizare. De ce spun asta? Pentru ca intr-un service auto cu siguranta exista unu aparat de  dejantat, masina de dejantat si un aparat de echilibrat si astfel eviti cat mai mult eroarea umana. In afara de asta un service auto serios are reviziile facute la aparatele din service si nu risti sa-ti echilibrezi rotile intr-un mod primitiv. 

Cele mai populare simptome care te anunta ca trebuie sa mergi cu masina intr-un service auto.

Zgomotele ciudate care se aud de sub capota masinii sau chiar de sub masina nu trebuie ignorate sub nici o forma chiar daca acestea nu se aud incontinuu. De cele mai multe ori netratarea acestor zgomote duce la aparitia unor probleme ale caror rezolvare necesita plata unei sume considerabile de bani. Avand in vedere acest lucru nu ignora aparitia zgomotelor ciudate ci mergi cu masina intr-un service auto pentru a trata cauzele aparitiei respectivelor zgomote.

Cresterea consmului de ulei este un alt simptom care nu trebuie ignorat din momentul in care acesta apare. Pe langa faptul ca aparitia acestui simptom produce o gaura in buget datorita faptului ca trebuie inlocuit mai des uleiul din motor, acest simptom anunta si aparitia unei defectiuni motiv pentru care trebuie mers cat mai repede cu masina intr-un service auto.

Fumul excesiv produs de catre masina este un alt simptom care nu trebuie ignorat pentru ca si acesta anunta aparitia unei defectiuni care daca nu este remediata in cel mai scurt timp posibil va conduce la aparitia unor defectiuni mult mai grave si implicit mult mai costisitoare.

Tendinta masinii de a nu mentine directia – “trage dreapta sau stanga”. Daca mergi cu o roata dezechilibrata, in primul rand afecteaza cauciucul, care se va uza doar pe o parte sau se va deforma.
Apoi e in joc siguranta ta, la viteze mari jocul se amplifica,si totodata afecteaza si mecanismul directiei.
Simptomele sunt:joc in volan la anumite viteze, trepidat in volan, masina trage intr-o parte. Asta in cazul in care ies din calcul discurile ovalizate si bielete strambe,unghi nereglat.

In concluzie, pentru a avea cat mai putine probleme cu masina este recomandat ca periodic aceasta sa fie dusa intr-un service auto pentru o revizie generala. De asemenea, ori de cate ori masina nu functioneaza impecabil trebuie mers cu aceasta intr-un service auto pentru tratarea micilor defectiuni ce pot aparea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *