July 15, 2018 admin 0Comment

Daca ai probleme cu somnul si in fiecare dimineata te trezesti mai obosit decat atunci cand ai adormit trebuie sa stii ca salteaua pe care o ai s-ar putea sa fie de vina sau poate faptul ca este prea cald in incapere. Mai jos ai cateva sugestii care te-ar putea ajuta sa beneficiezi de un somn de calitate.

1. Schimba salteaua

Daca observi urme de uzura pe saltea atunci ar fi cazul sa o schimbi! Durata de viata a unei saltele poate fi cuprinsa intre 10 si 15 ani. Dar de multe ori aceasta cedeaza dupa primii 7 ani de utilizare, mai ales daca aceasta nu a fost intretinuta in mod corespunzator. Verifica salteaua, poate e cazul sa o schimbi.

2. Verifica temperatura din camera

Temperatura din camera este foarte importanta si ne poate impiedica sa beneficiem de un somn sanatos. Vara ne confruntam adesea cu asemenea probleme. Un sistem de aer conditionat ne-ar putea salva de aceste inconveniente.

3. Nu consuma alcool, tutun sau cafea inainte de culcare

Specialistii recomanda ca inainte de somn, cu cel putin o ora inainte, sa evitam pe cat de mult posibil consumul de alcool, tutun si cafea. Aceste substante ne pot impiedica sa beneficiem de somnul de care avem atat de mare nevoie.

4. Evita pe cat de mult posibil sa adormi cu televizorul deschis

Nu stiu cum este la voi, dar la mine in casa televizorul functioneaza nonstop, indiferent daca sunt sau nu atenta le programele care sunt difuzate. Pur si simplu am nevoie de un zgomot de fundal. Acest lucru este foarte daunator, iar specialistii recomanda sa inchidem televizorul atunci cand ne punem la somn. In acest mod ii permitem creierului sa se odihneasca asa cum ar trebui.

Sper ca aceste sfaturi sa va ajute si sa beneficiati de somnul de care aveti nevoie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *