September 4, 2018 admin 0Comment

Tehnologia este una din caracteristicile secolului acesta. Incepem sa ne bazam din ce in ce mai mult pe dispozitivele cu circuite pentru a scrie, a rezolva probleme tehnice si chiar medicale. Aproape ca este de neconceput ca astazi sa nu ai macar un calculator in casa. Insa, cei mai multi aleg sa isi achizitioneze un laptop pentru ca acesta iti da mobilitate. Si de cand a aparut internetul prin Wi Fi, laptop-ul poate fi luat oriunde. Este instrumentul ideal de lucru pentru cei care lucreaza remote sau ca freelanceri. 

Din fericire pentru mine daca am un laptop si acces la internet pot lucra de oriunde. Cu toatea astea de cele mai mutle ori merg la birou pentru ca mi-ar lipsi partea de socializare daca as sta numai in casa.  Ce te faci insa, cand dintr-un motiv sau altul (de la o raceala a copilului pana la o indigestie aparuta brusc sau o teava sparta in apartament) trebuie sa ramai acasa. Nu vrei nici sa-ti strici o zi de concediu pentru lucruri marunte asa ca lucrezi de acasa.

Pana aici totul pare ideal …asa-i? Dar cand ramai acasa, trebuie sa rezolvi ceva urgent si ba nu mai stii parola de la mail, ba nu merge netul, ba abia se misca laptopul si te apuca toti nervii. Mie cel mai des mi se intampla sa se miste foarte incet laptopul asa ca am decis sa-mi iau altul.

Ce imi dorescc de la un laptop:

  • sa se miste repede,
  • sa nu fie foarte greu,
  • sa-i tina bateria,
  • sa-mi permita sa rulez mai multe ferestre ale browserului in acelasi timp,
  • sa nu fie nevoie sa-mi iau altul intr-un an pentru ca e vechi
  • sa nu ma coste cat salariul pe 6 luni (maxim 5500 lei)

Asa ca, am intrat pe pagina mai multor site-uri de profil, am comparat si m-am oprit pe Dwyn. Aici sunt disponibile peste 240 de modele de laptop, la preturi pentru toate buzunarele. Mi-a fost foarte greu sa iau o decizie in privinta aparatului pe care aveam sa il cumpar pentru ca sunt foarte multe laptop-uri, de la marci foarte bune, la modele mai accesibile.

Eliminand cateva dintre ele, am avut de ales intre un Laptop Tecra A40-C-1DF i5 14 8GB 256GB SSD W10P de la Toshiba si un Laptop TP L570 15.6FHD i5 8GB 256GB SSD No OS de la Lenovo. Vorbind despre acest subiect cu V. caci el e mai priceput decat mine in astfel de lucruri, mi-a recomandat sa il iau pe cel de la Lenovo, deoarece se pliaza mai bine pe ceea ce imi trebuie mie, desi nici cel de la Toshiba nu era o optiune rea doar ca e ceva mai scump. Mergand pe mana lui, am facut comanda de la Dwyn si in cateva zile am avut laptop-ul acasa.

Sper doar ca am luat o decizie buna si nu m-am zgarcit cat sa-mi para rau pe viitor dar oricum ar fi sunt sigura ca nu o sa ma mai umplu de nervi data viitoare cand raman sa lucrez de acasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *