October 23, 2018 admin 0Comment

Aparitia daunatorilor precum insectele sau rozatoarele a fost mereu o problema, atat in interior cat si in exterior. In Bucuresti, in blocurile care au ghena in interior, aceasta problema este una destul de serioasa. Daca mai ai si un vecin care sta mai prost la capitolul curatenie/igienizare nu prea ai nicio sansa.

Oricat de mult ai incerca tu sa-i “dai afara” daca exista un focar in apropiere e un soi de munca in zadar.

Ce poti sa faci intr-o astfel de situatie?

  1. Discuti cu administratia blocului – sesizezi problema. Daca este o problema generala dar sursa “invaziei” este la subsolul blocului o firma care sa ofere servicii de dezinfectie, dezinsectie si/sau deratizare, pe scurt d.d.d. ar putea sa va ajute pe toti.
  2. Daca ai un vecin doi care au aceasta problema, puteti sa beneficiati impreuna de reduceri si actionand impreuna,  impotriva daunatorilor evitati si migrarea acestora intre apartamente. Sunt firme care ofera discount daca interventia se face in acelasi timp (o singura deplasare pentru echipa). Un exemplu de astfel de oferta gasiti la cei de la DDA.

DDD este o firma deratizare, dezinsectie si dezinfectie ale carei servicii sunt oferite multor companii din tara dar si multor persoane fizice. Acestea sunt servicii de calitate oferite de echipe pregatite pentru orice situatie. Calitatea acestor servicii este garantata de catre standardul european CEPA care are in vedere nu doar calitatea serviciilor oferite dar si imbunatatirea standardului de viata al clientilor si nu numai. Si in acest scop sunt utilizate atat aparate si echipamente moderne cat si produse care au un impact minim asupra mediului si asupra organismului uman, ceea ce inseamna ca nu vom fi supusi la alergii sau aparitia de diverse simptome. Singurul lucru care ne-ar mai putea deranja ar putea fi reprezentat de catre mirosul puternic care este insa un lucru necesar pentru a putea indeparta daunatorii dintr-un spatiu. Lista de preturi servicii deratizare impreuna cu listele pentru celelalte servicii.

Evita solutiile mult prea ieftine – de cele mai multe ori nu functioneaza. 

Am auzit multe povesti despre serviciile de dezinsectie si deratizare – imi amintesc de niste cunostinte care mergeau prin blocuri cu un tub de stropit impotriva gandacilor dar in loc sa puna solutie in recipientul pe care-l foloseau la pulverizat “solutia” – puneau apa. Asa ca oamenii multi dintre ei de buna credinta, vazandu-i cu echimpamentul necesar si cu un halat pe ei, ii plateau ca sa stropeasca cu APA.

O alta pacaleala – aparatele cumparate de la teleshoping. Vazandu-le reclama la tv esti tentat sa crezi ca-s cele mai bune lucruri din lume. In realitate ele nu functioneaza niciodata asa ca in reclama. Fac un sunet enervant pe care nu-l vei putea suporta, nu afecteaza asa tare rozatoarele, au o raza de actiune mult mai mica.

Cum sa eviti sa-ti iei “teapa”

  • cere recomandarea unor prieteni, cunostinte care au trecut printr-o situatie similara;
  • fa un research pe net;
  • verifica firma pe care vrei sa o folosesti (sa fie certificata, sa fie serioasa, sa aiba mai mult de un angajat, etc.)
  • nu utiliza tu solutii toxice, caci s-ar putea ca in casa sa nu mai poti sta nici tu sau si mai rau sa ajungi la spital cu intoxicatie;

Dupa ce ai rezolvat problema nu uita sa faci curatenie si sa dezinfectezi casa cat mai des posibil. Chiar daca nu de la tine a pornit “focarul” nu-ti doresti sa se intample asta in viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *