February 28, 2019 admin 0Comment

Am crescut cu ciorbe si supe, am invatat sa le apreciem si sa avem cumva nevoie de energia pe care ti-o poate oferi o portie aburinda cu acest lichid fara de care nu nu poate fi conceputa bucataria traditionala romaneasca.

Si nu este vorba numai despre traditie si despre faptul ca de mici asa am inteles cat de importanta este prezenta constanta a ciorbelor si a supelor din meniul zilnic.

Dincolo de faptul ca au darul de a ne potoli foamea, supele si ciorbele cu continutul lor bogat in legume si verdeturile cu care se imbina armonios, ne aduc o serie intreaga de beneficii semnificative in ceea ce priveste sanatatea noastra. 

Astfel, asa cum ne indemnau bunicii in cazul unei viroze, o portie de ciorbica de pui sau de supa savurata fierbinte are rolul de a pune pe fuga raceala, acest leac de odinioara dovedindu-se si acum la fel de eficient, dar si de intrebuintat in situatii mai putin complicate.

Pentru ca are un continut ridicat de legume felurite, dar si verdeturi, poate si bucati de carne, ciorba devine un soi de cocteil delicios de vitamine, minerale si nutrienti atat de buni pentru sanatatea noastra. Consumul constant si chiar zilnic al unei portii de ciorba sau supa de legume are efecte pozitive in ceea ce priveste inlesnirea digestiei si ne ajuta sa ne hidratam corespunzator.

De asemenea, ciorbele si supele, consumate frecvent si preparate in baza unor retete speciale,  aduc rezultate foarte bune in ceea ce priveste tinerea sub control a diabetului zaharat, a unor boli ale sistemului cardio-vascular, a astmului etc.

Totodata, isi dovedesc eficienta si ofera energie, buna dispozitie si un tonus mai bun in cazul pacientilor aflati in convalescenta sau a celor care au suferit de curand o interventie chirurgicala.

Tot o ciorbita sau o supa usoara ne poate salva in cazul in care, desi este o ora tarzie, ne supara senzatia de foame. Putem sa savuram o portie din aceasta populara mancare, fara sa ne dauneze, decat sa dam iama in niste alimente total nepotrivite pentru consumul la ore inaintate, gest pe care sa-l regretam ulterior. Astfel, o portie de ciorba de legume aburinda ne va alunga senzatia de foame si ne va ajuta sa avem un somn linistit si odihnitor. 

Insa ca o ciorbita de pui sa aiba acel gust de care ne aducem aminte din copilarie. Puiul trebuie sa fie unul adevarat nu de plastic cum imi place mie sa spun. Asa ca va recomand sa cautati un pui de tara sau unul despre care sa fie scris pe eticheta ca este adevarat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *