March 4, 2019 admin 0Comment

Tocmai ti-ai renovat baia, reusind sa o transformi intr-una desprinsa parca din revistele de lux. Cu toate acestea ai omis un aspect. Aerisirea in noua ta baie nu este suficienta. Fie ca nu este prevazuta cu un geam, fie ca acesta nu este suficient de mare pentru a elimina aburii si mirosurile neplacute. Solutia este instalarea unui ventilator special, incastrat in perete sub forma unei guri de aerisire. La orice magazin de materialele electrice vei putea gasi un astfel de ventilator, fie cu aerisire afara, fie fara.

Un ventilator va scoate umiditatea si mirosurile din baie, imbunatatind calitatea aerului, iar in unele cazuri, cum ar fi baile mici din camerele de hotel, acesta este obligatoriu.

Scopul ventilatiei in baie

Multi oameni isi imagineaza ca un ventilator pentru baie foloseste doar pentru a indeparta mirosurile neplacute, insa functia mai importanta este de a evacua aerul cald si umed, cum ar fi cel creat de utilizarea dusului. Aerul cald si umed nu numai ca favorizeaza aparitia mucegaiului, dar poate provoca deteriorarea corpurilor si a suprafetelor intr-o baie. Altfel spus, chiar daca in baia dumneavoastra nu se simt mirosuri neplacute de canal, va recomandam totusi sa instalati un astfel de ventilator pentru a nu va confrunta cu aparitia mucegaiului.

Fara un ventilator de aerisire, baile sunt susceptibile la o umiditate excesiva care creste sansele de a distruge peretii, podelele si plafoanele, precum si corpurile din baie. Aerul cald, umed, provocat de folosirea apei calde este un mediu perfect pentru dezvoltarea mucegaiului si a microorganismelor. Umiditatea ridicata in incaperi poate deteriora, de asemenea, materialele din interiorul camerei, cum ar fi peretele, vopseaua de perete si ornamentele, ca sa nu mai vorbim de usa de la intrare.

Cum functioneaza ventilatoarele

Un ventilator de aerisire este conectat la curentul standard de uz casnic de 120 volti, la fel cum corpurile de iluminat din tavan sunt conectate prin cablu. Ventilatorul de aerisire poate fi conectat la acelasi circuit electric care actioneaza asupra unui dispozitiv de iluminare. Un comutator de perete opereaza ventilatorul de aerisire si poate avea si un temporizator care va permite ventilatorului sa functioneze continuu pentru o perioada de timp stabilita. Cand ventilatorul este pornit, aerul este scos din baie prin carcasa ventilatorului si printr-un furtun de plastic sau o conducta metalica este evacuat afara prin acoperis sau perete.

Un capac de protectie protejeaza iesirea, tinand astfel conducta inchisa atunci cand nu este utilizata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *