April 8, 2014 admin 0Comment

Ma distreaza maxim, dar totodata ma enerveaza la culmea oamenii care nu accepta Nu ca raspuns!

Cred ca si voi aveti cel putin o cunostinta, (caci daca va este prieten e si mai rau) care nu intelege cand va eschivati, cand n-aveti chef de el/ea.

Am cateva cunostinte care  nu stiu cand sa se opreasca, pai daca nu ai raspuns la telefon, nicio problema iti las mesaj pe Skipe, WhatsApp, Fb, sms, pe cer scris cu fum de la un avion si mai si sun de inca minim 3 ori, ca sigur :”nu ai auzit telefonul! “, daca faci gresala sa raspunzi *(ca te gandesi ca sigur a luat foc ceva, s-a intamplat ceva rau, e la spital etc.), esti si certat…”ce faci mai de nu raspunzi?, te caut de 1 ora…, incerc sa dau de tine si tu nimic” (sa fim seriosi daca eu “nimic” nu e clar ca nu vreau sa vorbesc cu tine, ca n-am chef sau timp sau poate stau la baie mai mult ca am mancat ceva stricat). Inspiri si raspunzi calm:

prieteni enervanti

  • N-am auzit, (ma spalam, crosetam, ma pieptanam, sau conform reclamei n-am putut ca “stergeam praful dupa aspirator”), s-a intamplat ceva (eu mai acida de felul meu mi se intampla sa mai intreb si “ce a luat foc?”)

  • Ha, ha, ha! Nimic vroiam sa vad ce mai faci, sau Sa te intreb cate fire de par ai in cap? sau Cand ai fost la mare? sau….. orice alta intrebare stupida

raspunzi printre dinti (putin iritat), orice om normal la cap ar intelege….te-a cam deranjat….el/ea NU, continua  conversatia in acelasi stil stupid fara rost si fara sens.

Si uite asa probabil in 90 % din cazuri stai prins in conversatii consumatoare de timp, nervi si total inutile  pentru ca el/ea nu intelege. Tu…stii ca asa se face… si zambesti, raspunzi absent el/ea nu intelege  si punct.

Daca printr-o conjunctura si mai nefericita te invita undeva, sau se autoinvita la tine sau te cheama sa adunati pietricele stralucitoare din noroi…sau orice altceva, ESTI PIERDUT.

Hai te rogggg! Dar, de ce nu vrei?

Pentru ca…n-am timp/am treaba!

Dar nu dureaza, ce treaba?

….Pieptan broasca testoasa!

si acum intervine ca un planner, ca o secretara, iti face programarea timpului pana peste doi ani daca este nevoie si include si evenimentul care il intereseaza..

Hai ca ai timp si mai tarziu, hai vino dar uite daca de la 4 la 9 maine dimineata stam acolo ai timp de la 9 maine dimineata sa-ti rezolvi treaba

Pai, maine dimineata am alta treaba, si chiar nu pot ca nu am cum!

Pai ce mai ai de facut? Pai cum , uite (aici incep si sfaturile), pai daca nu mai mananci,, mergi la baie etc 2 saptamani poti sa incluzi si asta in programul tau

Pai nu pot trai fara mancare….!

E nu ….!

Si as putea sa continui …. la nesfarsit , dar imi este indeajuns timpul petrecut evitandu-i asa ca daca ii mai imit mult poate ma transform intr-unul dintre ei …sau …gandindu-ma la zicala “pe cine dai afara pe usa intra pe geam”..ma scuzati putin ca merg sa inchid si geamul!

Astept sa-mi spuneti cati astfel de prieteni/cunostinte aveti?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *