May 6, 2014 iraducu 0Comment
Poza taxi in Bucuresti
taxi bucuresti- sursa foto 

 

Intodeauna mi s-a parut amuzant sa te urci intr-un taxiu’ si sa dai de un domn care este dornic sa vorbeasca. Tu eventual obosit, fara chef si dornic doar sa ajungi la destinatie si sa nu te “arda la pret” cu “maimuta” te urci in spate dreapta  (alegi deci cea mai indepartata pozitie posibila, te lipesti de usa, si te uti lung pe geam  ca sa fie cat mai evident cat de dornic esti “sa porti o conversatie”)…iar soferul (parca ignorand toate aceste semne) intreaba:

  • Aici este o cladire de birouri?

  • (evident  nu vezi) Da, si zambesti .

  • Mergeti la un eveniment?

-(cred ca nu e treaba ta ce ) Da !  afisezi acelasi zambet tamp.

-Si despre ce este vorba?

  • (cum sa-ti explic eu tie, ca este un eveniment de networking sau o gala de premiere a unui concurs de blogging , serios ? O sa intelegi ceva?) , ma prefac ca n-am auzit si scot repede telefonul ca sa-l pot ignora pe mai departe (asta ca sa explic, ca telefonul uneori este util :)) si sa contrazic putin filmuletul de mai jos)

Sunt multe astfel de situatii in care trebuie sa explic-  ce fac? cu ce ma ocup? si ma blochez

Cum sa-i explic eu cuiva – mamei de exemplu (femeie simpla trecuta 50 de ani , si  care nu a deschis calculatorul decat pentru zuma, luxor si solitaire), ca eu sunt resources manager la o companie de Seo? (serios nici eu nu inteleg prea bine ce fac…barem ea)  sau cum sa raspund eu la intrebarea –bine si  firma unde lucrezi ce face, cu ce se ocupa? ( pai, as vrea sa-ti explic dar nu vei intelege)si raspund sec …cu internet si calculatoare mama.

Poate de multe ori oamenii cred ca nu vreau sa le spun, ca ezit si raspund sacadat, poate unii cred ca fac orice altceva dar cu siguranta nu este legal…stiu  asta, si imi asum …dar alta solutie nu am .

Pentru voi care sunt intrebarile la care raspundeti , aiurea sau daca oferiti un raspuns corect sunteti convinsi ca nu veti fii intelesi ?

 

telefonul mobil si conexiunea continua in lumea virtuala

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *