November 2, 2014 admin 1Comment

Va povesteam aici cum m-am hotarat sa mananc mancare gatita de mine, ca sa stiu ce contine. Mai nou am o problema cu merele. De fiecare data cand merg intr-un supermarket mare sau chiar si in piata, salivez cand vad merele mari de pe rafturi sau tarabe. Imi amintesc cum bunicul iarna se ducea in beci (regionalism pentru pivnita) lua doua, trei mere, le taia cu un briceag si le manca in fata televizorului. Intreaga camera mirosea a mar adevarat si chiar daca nu iti placeau merele, mancai si tu macar jumatate de pofta si din cauza mirosului.

Asa ca de fiecare data cand vad mere, primul meu gest este sa le miros…Asa ca iau un mar, mare frumos parca gata sa-ti spuna mananca-ma, iar cand il miros, miroase a…NIMIC. Zici ca e un mar de plastic ceruit bine, ca sa luceasca si sa te imbie cu aspectul, dar fara miros si fara gust. Prin urmare pentru mine  sunt mere de plastic sau mere pe care nici micii daunatori nu le manaca (nici lor nu le place plasticul 🙂 )

Imi doresc sa merg la piata si sa gasesc mere gustoase si care sa miroasa a mere. Din pacate si la piata gasesti aceleasi mere importate, care probabil s-au copt pe drum. Asta in cazul in care chinezii nu au inventat inca, un pom care sa creasca pe vapor in 3 zile iar in alte trei sa faca fructele. Apoi se culeg fructele in portul  de la Constanta, se incarca in tir iar pana in Bucuresti se si inrosesc…:))

In concluzie in primavara, ma mut la tara (sunt doar 15 km de la iesirea din Bucuresti :)) ) si o sa-mi completez livada pe care o am. Astfel incat baiatul meu sa simta si el cum miroase un mar adevarat nu unul de plastic. Am deja cativa meri dar productia lor nu este in fiecare an asa de mare incat sa avem macar o parte din iarna asigurata.recolta toamna

Tot in primavara vreau sa plantez si doi arbusti de goji pentru ca noua ne plac fructele si le mancam uneori in loc de floricele sau seminte :)).

Probabil v-ati dat seama ca nu sunt fan al vitaminelor chimice asa ca din goji noi ne luam vitamina C, necesara in aceasta perioada rece. (Stiati ca fructele de goji sunt denumite fructele tineretii vesnice pentru ca au un conţinut ridicat in vitamina C si fier ?)

goji_19838

Iar pentru linistea mea si pentru relaxare o sa-mi plantez langa foisor o paulovnia sau paulownia cred ca se scrie corect. Sincer conteaza mai putin cum se scrie…conteaza cum arata. Spune-ti voi nu o sa fie magic sa-mi beau cafea dimineata la masa,inconjurata de o minunatie ca aceasta?

paulownia
paulownia

One thought on “Mere “de plastic”

  1. eu te sfatuiesc sa pui/ punem tot terenul paulownia; citeste pe net; e cea mai buna afacere din ultima vreme in plus….. scapam de tantari :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *