November 11, 2014 admin 1Comment

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, când mă gândesc la“ dimineata, ma gandesc in primul rand la mirosul de cafea. Chiar daca ma ridic din pat si merg in bucatarie , va jur ca eu inca dorm. Pana nu-mi trece mie mirosul cafelei pe sub mustati nu deschid ochii si nu realizez ca a inceput ziua.

Stiu ca multi sunt dependenti de diverse, eu insa recunosc sunt dependenta de cafea. Daca nu beau cafea intr-o zi e ca si cum toata ziua dorm.

cafea

 

Am preferat dintodeauna cafeaua la ibric dar cum totul se desfasoara in viteza dimineata imi iau cafeaua mea din filtru de cafea,

filtru de cafea

o dau pe gat si parca printr-un mecanism bine definit mi se deschid ochii.

La birou avem mai multe aparate de cafea insa prefer sa folosesc espresorul caci asa reusesc sa-mi fac cafeaua cat vreau eu de tare.

 

expresor xsmall_large

 

Insa daca n-as avea de ales cred ca m-as multumi si cu rontaitul boabelor de cafea sau cu mestecatul unor bile de cafea cum faceau cei din triburile est-africane. Macinau boabele crude de cafea si prin amestecarea cu grasime animala obtineau o pasta pe care o modelau sub forma de bile.

Daca stau bine sa ma gandesc as macina cafeaua si as mirosi cutia cu cafea macinata din ora in ora, numai sa ma trezesc. Hai recunoasteti, de cate ori ati simtit miros de cafea papilele voastre gustative nu au inceput sa se agite in semn ca vor si ele?

Insa cafeau cea mai buna, pentru mine este cafeau bauta vara, la munte, stand intr-un foisor  sau intr-un balansoar si incalzindu-ma la aburii de cafea. Ihmmm …. sa vina vara si concediul si cu siguranta o sa-mi fac aceasta nevinovata placere.

Voua va place cafeaua? Sau eu sunt singura dependenta, de aceasta licoare neagra, amaruie dar totusi atat de dulce? Recunoasteti nu va sfiiti…

 

One thought on “Miros de cafea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *