December 8, 2014 admin 0Comment

Nu mi-au placut niciodata companiile mari (eventual multinationale).

Am senzatia ca angajatii acestor companii sunt ca niste robotei, ghidati de un preamarit dornic sa testeze tot felul de lucruri. Lucram la un moment dat in vanzari si target-ul meu erau aceste companii. Ma intalneam cu tot felul de oameni si ma intrebam cum or putea sa lucreze acolo. Totul este impersonal, pe nimeni nu interesa de buna desfasurare a lucrurilor ci ii interesa sa-si ocupe patratica lor si sa o intretina fix dupa “Crezul Multinationalei” adica un set de reguli scrise undeva deasupra capului lor. Ca erau niste reguli tampite sau total ineficiente pe piata din Romania … nu conta pentru nimeni.

Imi aduc aminte cum unii, ca sa poata lucra cu un anumit furnizor erau obligati sa-l treaca pe furnizorul respeciv prin tot felul de teste si testari si trebuia sa aduca dovezi cum ca: merge zilnic la biserica, mananca numai legume, are doar doi ochi, are familie acasa, poarta numai anumite haine…etc :))(stiu, am exagerat putin, dar regulile adevarate nu erau prea departe de cele scrise de mine mai sus). Nici macar relatii interpersonale nu se creau intre colegii. Cand intram in birourile lor avea impresia ca intru intr-o pestera rece iar oamenii sunt niste unelte menite sa tasteze ceva la pc.

Prin urmare n-am lucrat niciodata intr-o astfel de firma ci doar in companii ce incercau sa importe unele practici. Momentan, spre fericirea mea am parte de un job super interesant si lucrez cu oameni deschisi, dornici sa gaseasca solutii si nu doar in patratica lor.

Insa pe langa toate cele mai sus mentionate mai sus am apreciat intodeauna companiile care vin in ajutorul angajatilor lor cu tot felul de beneficii. De exemplu: abonament de sanatate la o clinica privata, cadou de Craciun, buget alocat pentru concediu, buget alocat pentru miscare etc. Si o sa ma opresc asupra bugetului alocat pentru miscare care de cele mai multe ori este de fapt oferit sub forma unui abonament 7card.

Ce este 7 card?

Pai pe intelesul fiecaruia este oportunitatea ta, ca si angajat, sa mergi sa faci miscare cam oriunde poti sau preferi tu. Daca vrei sa mergi la cursuri de dans, mergi. Daca stai in Baneasa si vrei sa faci fitness in Baneasa, faci. Daca vrei sa faci lunea fitness in Baneasa, joia in Drumul Taberei nu te impiedica nimeni.

Daca saptamana asta vrei sa mergi la inot iar saptamana viitoare la arte martiale…esti liber sa o faci.

Ai acces la activitati variate in pesteĀ 100 de cluburi sportive dintre care o gramada de sali de fitness din Bucuresti.

activities

Deci asta mi se pare cel mai tare avantaj pe care il poti avea intr-o companie mare sau intr-o multinationala, insa cu putin noroc ai parte de tot atat de multe avantaje si intr-o firma mai mica insa, condusa de un om inteligent.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *