January 23, 2015 admin 0Comment

Am fost acum ceva timp la un spectacol de stand-up comedy si una dintre cele mai savuroase si amuzante povestioare a fost cea in care vine copilul la tine cu o punga plina de piese Lego (de ex un Lego Hero Factory ca-n poza de mai jos) si te roaga sa-i construiesti personajul.

lego-hero-factory-bestia-spintecatoare-vs-furno-si-evo_1_produs

Iar tu, ca un parinte responsabil te apuci sa construiesti, si-ti freci creierii, montezi, imbini, desfaci,transpiri, legi, intorci iar la final ii dai micutului, foarte mandru fiind, dupa o ora de munca, jucaria. Iar el iti arata ca ti-a mai ramas un pumn de piese si ca i-ai pus coada-n loc de cap :)). Deci jucariile Lego sunt inainte de toate o provocare pentru parinti.

Eu momentan sunt scutita de asta, dar sunt convinsa ca nu mai este mult si incep sa vina si la noi provocari similare.

M-am uitat pe elefant.ro dupa o jucarie Lego pentru copii mai mici. Am gasit ceva, dar chiar si asta trebuie sa mai astepte o jumatate de an, 1 an minim ca s-o jumuleasca piticul nostru.

lego-duplo-trenul-cu-numere_1_produs

Lego duplo trenul cu numere

Sincer, pe mine ma sperie toti monstrii si creaturile promovate actual. Mi se par urate si nu inteleg cum le poate dezvolta lor imaginatia. E drept ca si imaginatia SF trebuie dezvoltata, dar eu fiind o fire cu picioarele bine infipte in pamant, nu le prea inteleg rostul. Pentru mine o jucarie educativa inseamna ceva la limita lumii reale, frumos colorata, care sa-i dezvolte copilului imaginatia dar intr-un mod constructiv-creativ, nu distructiv- creativ. Nu stiu daca m-am facut inteleasa, dar va arat o poza cu un Lego Creator ca sa intelegeti ce incerc eu sa spun.

lego-creator-3-in-1-casuta-de-vacanta_1_produs

Adica daca m-ar pune piticul sa aleg intre construirea Bestiei spintecatoare vs. Furno si Evo si casa de mai sus cred ca stiti ce-as alege.

Dar oare asta este contructiv pentru copil sau doar ma limitez dupa modelele copilariei mele?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *