June 10, 2015 admin 0Comment

Stau si ma intreb: Cum functioneaza unele afaceri in piata? Cum supravietuiesc? si cel mai misterios lucru De ce se mai plang?

Trimiti o cerere de oferta pe mail si astepti, o zi, doua, trei dupa care suni. Ti se spune ca au primit cererea de oferta dar n-au avut timp sa-ti raspunda, iti promit ca revin in ziua respectiva. Astepti…

Trece ziua, mai trece una si tot nimic, dai din nou telefon si iti fac aceasi promisiune, pe care nu o respecta.  (iar situatia asta este intalnita la 5 din 10 cereri trimise)

Recunosc nu sunt maestru in ale vanzarii, dar stiu ca orice vanzare incepe cu o oferta de pret trimisa. Daca vanzatorul nu-ti spune cat costa produsul lui, nu cumperi. Corect?

Stiu sunt multe domenii in care oferta de pret necesita timp mai mult. Insa cand tu te ocupi fix cu vanzarea unui anumit produs, care are doar cateva variabile, cat de greu poate sa fie sa trimiti o oferta.

Stau si ma intreb daca m-as duce la piata si vanzatorii nu mi-ar spune cat costa produsul lor si m-ar chema peste trei zile oare ce as face?

la piata fara pret

Dar pana si omul simplu de la taraba isi pune pret, isi face reclama si iti spune cat de bun este cartoful lui, doar ca sa cumperi. Daca un om simplu, de multe ori de la tara stie cum sta treaba de ce unii care si-au facut firme cu 10, 15 angajati sau mai multi, nu stiu?

Pai sa va explic daca la piata nu mi-ar spune omul de la taraba cat costa cartoful, m-as duce sa cumpar din supermarket. Poate un cartof din import, mai scump mai prost, dar al carui pret il stiu.

supermarket-435452_640

E, pai asta se intampla si cu micii intreprinzatori, care se plang ca n-au clienti. Nu oferteaza si automat nu vand. De ce nu oferteaza? sincer nu stiu, de lene, de nepasare sau din dorinta de a avea de ce sa se planga ca marile companii sau si mai rau companiile din afara le fura clientii.

Inteleg ca sunt situatii in care triezi cererile de oferta, dar cand primesti o cerere detaliata nu e clar ca omul ala e interesat? Unde mai pui ca a venit el la tine, nu te-ai dus tu la el.

Asa ca inainte sa te plangi ca nu-ti merge afacerea, raspunde cererilor de oferta, caci doar asa poti sa vinzi! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *