September 21, 2015 admin 2Comment

Primesti si tu ca si mine un catralion de flyere in statiile de metrou. Vezi peste tot prin online site-uri al caror fundal este branduit cu imaginea minunata a nu stiu carui ansamblu rezidential.

In poze si in reclame totul pare mai mult ca perfect (a se intelege fortarea voita a perfectului). Dar totusi de unde sa incepi si unde sa termini cu lista lucrurilor pe care trebuie sa le ai in vedere cand iti cumperi un apartament/ o casa?

Ce-i drept cand m-am mutat la casa mea eram ca o floricica si nu am luat foarte multe aspecte in calcul insa, spre fericirea mea se pare ca eu am avut noroc. Asa ca acum m-am gandit sa fac o lista cu un minim de lucruri pe care trebuie sa le iei in calcul cand iti cumperi o locuinta.

prima casa

1. Primul pas si cel mai important este sa faci o vizionare la locatie. Asta cu siguranta o face oricine, insa nu te limita la o singura vizita si aceea insotit fiind de agentul imobiliar, caci nu vei vedea toate detaliile si cel care vrea sa vanda o sa-ti arata doar partea frumoasa o lucrurilor. Mergi si intr-o seara pana acolo ca sa vezi cat de aglomerata este zona, cat de luminata si cat de linistita este noaptea.

Tips: Vizionarile se fac de obicei la pranz tocmai pentru ca atunci este liniste, toata lumea este la serviciu, este lumina s.a.m.d

2. Da un search pe google ca sa vezi ce spun altii despre complexul rezidential sau zona respectiva. Nu te baza neaparat pe o singura parere (poti sa gasesti fie pareri ale agentilor de vanzari care se dau a fi cumparatori, fie ale concurentilor care se dau a fi cumparatori nemultumiti ), incearca sa-ti faci o idee de ansamblu dar doar atat.

3. Intreaba daca accepta achizitionarea prin programul Prima Casa.

Daca faci un contract prin prima casa de obicei poti sa scapi de grija actelor. Daca nu vrei prin programul Prima casa – intreaba-i totusi daca lucreaza cu acest program pentru ca daca au probleme cu actele nu accepta achizitionarea prin program, pentru ca este o munca in zadar si stiu ca nu o sa se aprobe dosarul din cauza lor.

Incearca sa aflii daca firma/agentia imobiliara este sau nu rau famata. Fii atent daca au toate actele si daca sunt corecte.

4. Mergi in zona si observa:

unde se parcheaza

ce trafic este in zona, daca sunt targuri sezoniere, piete, parcari de tiruri, gari, targuri, aeroporturi etc.

aeroport langa casa

daca se simte un miros deosebit (poti avea surpriza sa fie in imprejurimi o groapa de gunoi sau o fabrica de clei, sau chestii dubioase).

oi

Tin minte ca am fost odata sa vedem un apartament, undeva la iesire din Bucuresti pe Sos. Alexandrei, era foarte frumos doar ca am iesit pe balcon si ne-a lovit o mireasma specifica stanei. Socati putin mai mult de miros, am intrebat de la ce este si ni s-a spus ca are un domn teren langa ei si are o stana in apropiere.

5. Urmatorul lucru important de observat este binenteles cat de bine este construit (fundatia, peretii, tencuiala, instalatiiile, acoperisul etc.), si ce materiale sunt folosite. Aici este recomandat sa mergeti cu cineva care are experienta in domeniul contructilor.

6.Nu da banii inainte. Chiar daca mi se pare ca asta este o regula de aur in tot ceea ce faci, aici mai mult ca oriunde este important sa dai un avans cat mai mic.

Sunt sigura ca mai sunt si alte lucruri de urmarit, asa ca ajuta-ma sa fac update. Astept comentarii :).

Daca cauti un apartament si vrei sa fie la demisol citeste si Cum e sa stai la demisol?

2 thoughts on “Cum sa-ti alegi apartamentul ideal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *