May 17, 2016 admin 4Comment

Asa cum povesteam in Cum am descoperit noi boala Kawasaki? tratamentul l-am inceput cu putin inainte de ecografia cardiaca. Mai exact cu o noapte inainte.

Au fost cam 8 ore de perfuzii cu imunoglobulina.Pentru noi a fost bine caci asta s-a intamplat noaptea iar cel mic a dormit.

Ce a fost cel mai greu?

Partea cea mai grea a fost sa-i scadem temperatura sub 37 rectal, altfel nu-i puteau pune perfuzia cu imunoglobulina. Caci ii dadusem paracetamol sirop, supozitor cu algocalmin, ibuprofen si inca se mentinea la 37.2-37.3 asa ca a trebuit sa-l tot impachetam cam 2 ore pana am ajuns la 36.8. Iar impachetarile stiti ca sunt intodeauna acompaniate de plansetul micutului caci nu este tocmai o senzatie placuta.

IMG_20160324_085753

Apoi intreaga noapte am stat sa urmaresc dozimetrul impreuna cu asistentele (asistente care au fost un fel de ingeri trimisi de D-zeu, super oameni carora le multumesc si cu aceasta ocazie).

Ce se poate intampla daca tratamentul intarzie (peste o saptamana de la debutul febrei)

Dimineata cand am terminat perfuzia am mers si la cardiologie la Marie Curie ca sa vedem la inima ce s-a intamplat. Practic in boala asta, riscul cel mai mare este acela de a se forma anevrisme, de a se declansa tahicardii sau alte afectiuni ale inimii. Am facut EKG-ul care a iesit normal si ecografie cardiaca. La ecografie a fost evidentiata o dilatare la coronara stanga, fara anevrisme iar restul erau in limita normala, la pragul maxim.

Dupa imunoglobulina

Dupa imunoglobulina a urmat tratamentul cu Aspirina. STATI! Nu-mi sariti in cap, aflasem deja ca tratamentul cu aspirina nu le este recomandat copiilor sub 12 ani insa boala asta este o exceptie si trebuia sa-mi asum riscul din dorinta de a ajuta inima sa revina la normal.

Am inceput deci si tratamentul cu aspirina (1 capsula de aspenter 125 mg /zi), micutul dupa imunoglobulina in 48 de ore era ca nou 🙂 (doar putin slabit – fara buze rosii, fara febra, fara ochi rosii, stare generala buna).  Asa ca dupa inca o saptamana am fost externati.

Sperietura cu Sindromul Reye

Am mentinut si tratamentul cu aspenter acasa iar dupa doua zile a inceput sa verse (iar cum netul e bun dar rau, ne-am panicat maxim caci am crezut ca a facut Sindromul Reye din cauza aspirinei, sindrom care asa deputeaza iar in cateva zile poate sa duca la coma).

Spre fericirea noastra, a fost o indigestie (conform celor spuse in Marie Curie) sau ceva luat de prin spital si totul a revenit la normal dupa o noua saptamana cu regim alimentar, varsaturi si scaune moi.

Primul controlul la cardiologie

Dupa 2 saptamani de la externare am fost la control la cardiologie, valorile ramasesera aceleasi, insa cel mic venea si dupa o indigestie serioasa, asa ca nu ne-am panicat.

si un pic de amuzament…

In tot acest timp, celui mic i s-a cojit pielea de pe manute si de pe talpi (exact ca atunci cand te arzi la soare), nimic dureros doar ca el nu prea intelegea ce este si venea la mine, imi arata si zicea :”caca”

aici gasesti si continuarea La doua luni dupa diagnostic.

Pana atunci poti sa-mi dai un like pe pagina de facebook aici daca vrei sa nu pierzi continuarea sau daca vrei pur si simplu sa ma urmaresti. Pentru mine conteaza foarte mult. Multumesc

4 thoughts on “Tratamentul bolii Kawasaki

  1. Îmi pare rău. Până să te citesc pe tine nu am știut de existența acestei boli. Și crede-mă că ți-am citit articolul zilele trecute. Chiar nu știu ce să zic… pentru că în astfel de situații părerile unora și altora, nu știu cât de mult te interesează. Dar te admir pentru cât de bine poți să faci față situației. Aveți grijă de voi și aștept și partea a 2-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *