June 27, 2018 admin 0Comment

Ce faci cand copilul tau face o carie la nici 4 ani? Am intrebat 100 de romani…a pardon nu e  emisiunea asta:)) am intrebat in stanga si in dreapta si cei din jurul meu mi-au impartasit diverse pareri: ca dintii de lapte nu se trateaza, ca nu au nervi, ca nu dor, ca e prea mic ca sa-l pot duce la stomatolog s.a.m.d.

Cuprinsa de o nevoie reala, caci caria a inceput sa-l doara am inceput sa fac un research mai serios si am aflat ca dintii de lapte pot sa doara la fel ca cei definitivi, ca o carie la un dinte de lapte poate afecta si dintele definitiv in momentul in care o sa apara si ca in cazul copiilor mai mici se poate apela si la inhalosedare.

Urmatoarea tema de research a fost sa vad in ce masura  este ok sa faca inhalosedare si unde as putea sa merg cu el.

Deci m-am pus pe cautat si am aflat ca totusi inholosedarea este o metoda noninvaziva si care se foloseste si in cazul copiilor anxiosi. Am gasit si un cabinet de stomatologie aprope de casa si care pare sa aiba si recenzii bunicele-  asta in masura in care  sunt si reale:)) (de, asa sunt eu mai Toma necredinciosul)

Este foarte important pentru mine sa gasesc un medic care sa aiba experienta cu copii sa fie cat de cat aproape de casa – iar pentru mine Cris-Smile este la 10 minute distanta.

Chiar daca nu este o clinica specializata- doar pentru copii- si ofera servicii si pentru adulti faptul ca pot rezolva o gama de probleme dentare larga (restaurari dentare, implantologie, ortodontie) ma face sa cred ca nu-s tocmai niste incepatori. 

Mi-as dori sincer sa gasesc un cabinet unde sa-l pot duce pe R. acum dar si pe viitor daca o sa aiba nevoie de alte interventii sau de aparat dentar. Unde mai pui ca si eu imi doresc un detartraj de ceva vreme dar pana acum nu mi-am facut timp pentru asta.

Am consultat si lista lor de preturi si mi s-au parut decente, caci parca n-as vrea nici sa salvez un dinte de lapte cu 500 de lei caci totusi mi se pare cam mult. Ma gandesc serios sa fac o programare – cine ma ajuta cu o parere? A mers cineva la ei? Sau poate imi puteti spune cum a fost la voi cu inhalosedarea – chiar daca am citit ca este o modalitate noninvaziva tot ma sperie putin ideea.

Multumesc anticipat

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *