August 27, 2018 admin 0Comment

Avand in vedere ca in bucatarie petrecem mare parte din timpul pe care il petrecem acasa trebuie sa amenajam aceasta camera cat mai bine astfel incat timpul petrecut in cadrul bucatariei sa fie cat mai relaxant. Pentru a face acest lucru trebuie sa punem in aplicare urmatoarele sfaturi:


– Pentru ca mobila bucatarie este elementul principal din cadrul unei bucatarii, achizitionarea unei mobile pentru bucatarie trebuie realizata cu maxima atentie pentru a putea avea o mobila functionala dar si estetica in acelasi timp.
– Iluminarea eficienta a bucatariei este un alt sfat care trebuie respectat pentru ca bucataria avuta sa fie relaxanta dar si eficienta. Este de preferat ca iluminarea bucatariei sa se realizeze natural insa in cazul in care bucataria nu poate fi foarte bine iluminata pe cale naturala atunci trebuie sa o iluminam si pe cale artificiala. De asemenea este nevoie si de o iluminare artificiala pentru a putea utiliza aceasta incapere dupa lasarea intunericului.
– Pentru ca atmosfera din cadrul bucatariei sa fie cat mai placuta, relaxanta, familiala trebuie utilizate culori calde in interiorul bucatariei. Acestea nu trebuie sa fie foarte puternic nuantate pentru a nu deranja din punct de vedere optic.
– Atat in bucatarie cat si in celelalte camere ale casei avem nevoie de un aer cat mai curat motiv pentru care florile nu trebuie sa lipseasca din cadrul acestor camere. Pe langa faptul ca florile ne ofera oxigen infrumuseteaza modul in care arata bucataria sau camera in care acestea sunt amplasate.


– Crearea unui mic loc de relaxare in cadrul bucatariei este un alt sfat care trebuie respectat in cazul in care se doreste utilizarea bucatariei si in acest scop.

In concluzie, bucataria nu este doar camera in care se pregateste hrana de care avem nevoie pentru a putea supravietui ci este o camera in care de cele mai multe ori alegem sa ne petrecem si timpul liber motiv pentru care aceasta incapere trebuie amenajata astfel incat sa poata fi utilizata cu placere si eficienta atat pentru prepararea hranei cat si pentru petrecerea timpului liber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *