February 22, 2019 admin 0Comment

Indiferent de varsta, copii sau adulti,  mersul pe bicicleta este un motiv de bucurie, relaxare, de uitare pentru moment a grijilor si a problemelor de zi cu zi. Nu este vorba numai despre starea de buna dispozitie pe care ti-o poate oferi fiecare plimbare pe doua roti, ci si de o serie intreaga de beneficii, deloc de neglijat, mai ales in cazul in care ne facem un obicei in a pedala cat mai des ne permite timpul liber avut la dispozitie.

Astfel, prin adoptarea unui program din care tot mai frecvent face parte si timpul alocat pedalatului, vom constata o serie intreaga de efecte pozitive in ceea ce priveste sanatatea noastra in general.

Efortul pedalarii intr-un ritm sustinut va stimula o mai buna circulatie a sangelui, imbunatatiri facandu-se simtite si in ceea ce priveste sistemul nostru respirator, avand in vedere si implicarea intensa a plamanilor in acest tip de activitate energica.

De asemenea, tot printre efectele practicarii ciclismului, chiar si la nivel de amator, se numara si cele referitoare la aspectul nostru imbunatatit, este vorba despre postura tot mai corecta, musculatura mai bine evidentiata, cu picioare si posterior vizibil tonifiate. Iar daca nu ai inca o bicicleta iti recomand sa vezi biciclete bmx la preturi ieftine .

Tot ca rezultat al plimbarilor noastre frecvente pe doua roti, vom arde intens calorii, sistemul nostru osos se va intari, articulatiile vor castiga in elasticitate si vom constata o serie de imbunatatiri si in ceea ce priveste echilibrul, coordonarea.

La capitolul efecte benefice ale mersului pe bicicleta se incadreaza si cel referitor la diminuarea stresului acumulat intr-o zi si careia pedalatul ii va opune o stare de relaxare, de calmare. Specialistii chiar recomanda practicarea acestui sport drept remediu in cazuri de depresie, dar si de anxietate, afectiuni pe care reuseste sa le combata sau sa le reduca semnificativ din intensitate.

Iar alaturi de aceste beneficii certe, bicicleta este un mijloc de transport ieftin, nu presupune consum de combustibil, nu emite noxe in mediul inconjurator si oricat de sufocant ar fi la un moment dat traficul, nu pune nicio problema si ne putem strecura prin trafic cu usurinta.

De aceea, daca distanta de acasa pana la locul de munca nu este una extrem de mare, nu ezitati sa renuntati macar din cand in cand la autoturism, in favoarea mersului pe bicicleta pana la serviciu, mai ales in anotimpurile cu vreme calda si s-ar putea, odata testata aceasta varianta, sa o preferati tot mai des.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *